Крафтверк приредио невиђен аудио-визуелни перформанс у Београду

Срна
Крафтверк приредио невиђен аудио-визуелни перформанс у Београду

Београд - Један од најзначајнијих бендова у историји музике, електро-пионири "Крафтверк", наступили су пред пуном београдском "Ареном", оставивши љубитеље њиховог звука без даха приликом извођења импресивног аудио-визуелног перформанса у тродимензионалном формату.

Чланови "Крафтверка" синоћ су публици у Арени приредили аудио-визуелни шоу до сада невиђен на овим просторима, који осим врхунског звука одликује и најсавременија 3-Д технологија, омогућавајући потпуно уживање у овом аудио-видео спектаклу.


Наступ "Крафтверка" десио се након изузетно успјешне светске турнеје 3-Д концерата ове веома утицајне њемачке групе.

Спајајући музику и перформанс, "Крафтверк" 3-Д концерти представљају потпуно умјетничко дјело.

Мултимедијски пројекат "Крафтверк" покренули су 1970. године Ралф Хитер и Флоријан Шнајдер. Поставили су свој електронски "Клинг Кланг" студио у Дизелдорфу, у Њемачкој, гдје су осмислили и продуцирали све "Крафтверк" албуме.

До средине седамдесетих година прошлог вијека група "Крафтверк" остварила је међународну славу на основу својих револуционарних електронских "звучних крајолика" и музичких експеримената са роботиком и другим техничким иновацијама.

Својим визијама будућности, група "Крафтверк" створила је звучну подлогу за дигитално доба 21. вијека.

Њихове композиције, које користе иновативне технике, синтетичке гласове и компјутеризоване ритмове, имале су огроман утицај на међународном нивоу и у читавом низу музичких жанрова - од електро музике до хип-хопа, од техна до синтпопа.

Врхунска продукција која прати "Крафтверк" на турнеју долази са конвојем камиона опреме и 18 метара широким видео зидом, уз разгласну и расвјетну опрему што обећава јединствен и непоновљив концертни доживљај за који ће посјетиоци на улазу у дворану добити 3-Д наочале.

Након Београда, "Крафтверк" ће вечерас наступити у сарајевској "Скендерији".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана