Koncert Murisa Varajića vatromet emocija

Aleksandra Glišić
Koncert Murisa Varajića vatromet emocija

Koncert gitariste Murisa Varajića održan u Banskom dvoru u Banjaluci bio je prepun emocija, a posebno oduševljenje je izazvalo izvođenje sevdalinki u njegovom aranžmanu uz nevjerovatno muzikalnu vokalnu interpretaciju.

Specijalni gost bio je pijanista Arsen Čarkić, a zajedničko muziciranje dva umjetnika bilo je prava čarolija satkana od melodija.

Varajić je, kaže, htio da napravi svirku koja neće biti u punom smislu klasika i instrumentala, već jedno intimno veče u kojem će biti evergrina, roka, džeza i sevdaha. Da je napravio pravi izbor pjesama vidjelo se po emotivnim reakcijama publike.

Dodaje da je oduševljen publikom i atmosferom i da će dugo pamtiti ovaj nastup.

- Izazov je bio i ambijent Banskog dvora, ali trebalo je i repertoarski "pogoditi" jako široki dijapazon publike pošto je bilo gostiju od sedam do 77 godina. Ovaj koncert će mi ostati u svakom smislu u superlativu, kao možda jedan od najintimnijih na kojima sam svirao - istakao je Varajić.

Solo karijeru započeo je 2007. godine kada je za strano tržište objavio instrumentalni album "Let It Out". Album je dobio odlične kritike. Pobjednik je gitarističkog takmičenja "Steve Vai Competition" u Londonu 2008. godine. Kompozicija  "Mojo Oro" proglašena je najboljim etno instrumentalom na Just Plain festivalu u SAD. Dvije godine zaredom 2008. i 2009. bio je finalista svjetskog takmičenja Guitar Idol koje se održavalo u Londonu. Kao solista nastupa od Austrije do Makedonije, gdje najčešće izvodi pjesme poznatih autora, ali i svoja autorska djela rađena u specifičnom i prepoznatljivom muzičkom stilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana