Концерт Муриса Варајића ватромет емоција

Александра Глишић
Концерт Муриса Варајића ватромет емоција

Концерт гитаристе Муриса Варајића одржан у Банском двору у Бањалуци био је препун емоција, а посебно одушевљење је изазвало извођење севдалинки у његовом аранжману уз невјероватно музикалну вокалну интерпретацију.

Специјални гост био је пијаниста Арсен Чаркић, а заједничко музицирање два умјетника било је права чаролија саткана од мелодија.

Варајић је, каже, хтио да направи свирку која неће бити у пуном смислу класика и инструментала, већ једно интимно вече у којем ће бити евергрина, рока, џеза и севдаха. Да је направио прави избор пјесама видјело се по емотивним реакцијама публике.

Додаје да је одушевљен публиком и атмосфером и да ће дуго памтити овај наступ.

- Изазов је био и амбијент Банског двора, али требало је и репертоарски "погодити" јако широки дијапазон публике пошто је било гостију од седам до 77 година. Овај концерт ће ми остати у сваком смислу у суперлативу, као можда један од најинтимнијих на којима сам свирао - истакао је Варајић.

Соло каријеру започео је 2007. године када је за страно тржиште објавио инструментални албум "Let It Out". Албум је добио одличне критике. Побједник је гитаристичког такмичења "Стеве Ваи Цомпетитион" у Лондону 2008. године. Композиција  "Мојо Оро" проглашена је најбољим етно инструменталом на Јуст Плаин фестивалу у САД. Двије године заредом 2008. и 2009. био је финалиста свјетског такмичења Guitar Idol које се одржавало у Лондону. Као солиста наступа од Аустрије до Македоније, гдје најчешће изводи пјесме познатих аутора, али и своја ауторска дјела рађена у специфичном и препознатљивом музичком стилу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана