Ко је Амар Чешљар, бубњар којег је Дино Мерлин избацио из бенда?

index.hr
Ко је Амар Чешљар, бубњар којег је Дино Мерлин избацио из бенда?

Бубњар Амар Чешљар јуче је добио отказ у два бенда због коментара који је оставио на Facebookку.

Чешљара су отпустили Дино Мерлин и Лету Штуке јер је на Facebookу написао како би послао тенк на Хрвате који су мирно протествовали у Мостару након избора у Босни и Херцеговини.

Иако је у медије доспио тек послије скандала, Чешљар је годинама најбољи бубњар у Босни и Херцеговини.

С Дином Мерлином свирао је пуних 15 година, а био је бубњар и у многим другим бендовима. Каријеру је почео с 14 година. Сарајлије га највише памте по групама Пункт и Sarajevo Jazz Guerilla.

Осим што је свирао у бенду Дине Мерлина и сарајевској групи Лету Штуке, Чешљар има и своју школу бубњева и удараљки “ДрАммарЧешљар” која, по писању бх. медија, има бројне полазнике. Чешљар је прије двије године у интервјуу за портал klix.ba изјавио да је јако посвећен поучавању дјеце у школи и да га највише радује када се полазници одлуче за џез музику.

“Данас када знам с чим сам имао проблеме и с чим већина инструменталиста води битку у почетном периоду, то покушавам пренијети и помоћи младима да им олакшам и убрзам процес развијања набоље. Некада ме једноставно не разумију, али сваки од њих се послије јави и каже да им је тек сад јасно колико су значајне и потребне неке ствари које смо радили”, казао је том приликом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана