Клуни наратор у филму о животу Шимона Переса

nezavisne.com
Клуни наратор у филму о животу Шимона Переса

Оскаровац Џорџ Клуни биће наратор у филму о животу бившег предсједника Израела, добитника Нобелове награде за мир, Шимона Переса.

Израелски медији пишу да је премијера филма "Никад немој престати да сањаш: Живот и легат Шимона Переса" продуцентске куће "Морија филмови", најављена за јун у Њујорку, те да је Клуни већ снимио своје приповиједање. Режисер и продуцент је Ричард Транк коме је успјело да сними 50 сати интервјуа с Пересом у мјесецима који су претходили његовој смрти 2016. године.

У филму се појављују бивши предсједници СДА Џорџ Буш Млађи, Бил Клинтон и Барак Обама, као и премијер Израела Бењамин Нетанијаху, бивши британски премијер Тони Блер и америчка глумица и пјевачица Барбара Стрејсенд, која је 2013. године била на прослави Пересовог 90. рођендана. Она му је тада пјевала јеврејску молитву "Авину Малкеину".

У филму који ће бити приказан 13. јуна у Центру "Кенеди" у Вашингтону Обама ће причати о првом састанку с Пересом док је још био сенатор и који је на њега оставио велики утисак због грациозности с којом га је примио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана