Како је Мадона постала краљица свих краљица? VIDEO

Агенције
Како је Мадона постала краљица свих краљица? VIDEO

“Драга, па она је Мадона”, рекао је култни енглески редитељ Гај Ричи када с у га питали зашто је оставио дјевојку да би се забављао са проблематичном поп дивом.

Та реченица можда најбоље објашњава и дефинише ко је жена која је потекла из скромне породице, а успјела је да постане апсолутни планетарни симбол - без обзира на то коју музику да волите или слушате.

Не постоји особа која није чула за жену која данас пуни 60 година.

А давне 1989. године она је владала свијетом и све њене колегинице које тек походе свјетске сцене само су њене копије.

Нису ни Леди Гага, Бијонсе, Бритни Спирс, Гвен Стефани “измислиле топлу воду”.

Све је то она већ урадила - сликала се гола, блајхала, скакала, мастурбирала у јавности, љубила са другим женама, носила заставе држава у којима гостује, кокетирала је са црквом, ломила крстове, подржавала хомосексуалце, усвајала дјецу из сиромашних држава....

Све, све је то већ урадила Мадона Луиза Чиконе, треће од шесторо дјеце италијанског имигранта Силвија и Канађанке Луизе.

А почело је албумом “True Blue” који је постао најбоље продавани албум једног женског извођача. Када је услиједио сингл “Like A Player” свијет је потпуно откачио за њом.

“Била сам бунтовница. Знала сам да желим да будем неко и нешто. У основној и средњој школи била сам одлична ученица, а 1978. сам одустала од факултета и преселила се у Њујорк. Отишла сам тамо са 35 долара у џепу. Нисам знала никога, продавала сам крофне, живјела на кокицама”, рекла је за стране медије о себи Мадона, која је пјевачица са највише продатих албума свих времена.

Постала је за кратко време икона.

Дјевојчице широм свијета су је имитирале, носиле су све мање одјеће, ослободиле су се, жељеле су љубав о којој је Мадона пјевала, а пјевачица је окарактерисана као “краљица блуда и неморала”.

Пјесма “Papa Don't Preach” која говори о малољетним трудницама и данас је “спорна”, а својим наступима, пјесмама задирала је у све спорне друштвене теме, њени потези оцјењивани су као контроверзни. Није наилазила на одобравање, али су је изгледа баш због тога обожавали милиони на свим меридијанима.

Са доласком новог миленијума Мадона је почела да спаја неке друге музичке правце, а са албумом “American life” критиковала оно посљедње што је остало - америчко друштво.

Данас је Мадона мајка шесторо дјеце. Усвојила је четворо дјеце из Африке, близнакиње Стелу и Естел, Дејвида и Мерси Џејмс.

И баш као што је она била бунтовница, тако јој њена дјеца, тачније син Роко задаје највише главобоље. Изјаснио се да жели да живи са оцем, а постоје и извјештаји да је ухваћен са канабисом.

Своје уточиште данас је пронашла у Лисабону. Тамо је смјештена са дјецом, бави се хуманитраним радом, промоцијом најразличитијих видова умјетности, најчешће авангардних, нових облика који наглашавају слободу изражавања.

На листи Мадониних љубави су Шон Пен, Гај Ричи, Џон Кенеди млађи, Ворен Бити, порно-звијезда Тони Ворд, Денис Родман и кореограф Карлос Леон, са којим има ћерку Лурдес Леон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана