Igi Pop na pozornici obilježio rođendan

Agencije
Igi Pop na pozornici obilježio rođendan

Rok legenda Džejms Njuel Osterberg Junior, poznatiji kao Igi Pop i “kum panka”, kako ga često oslovljavaju, i dalje je kralj pozornica, a njegovi energični i beskompromisni nastupi visoko su iznad standarda koji se očekuju od ljudi u sedamdesetim godinama.

Nesalomljivi Igi Pop (72) sa svojim bendom “The Stooges” počeo je da svira još krajem šezdesetih godina prošlog vijeka, a danas je na pozornici u boljoj formi od mnogih dvostruko mlađih kolega.

Nedavno je proslavio 72. rođendan, a učinio je to u atmosferi koja mu najviše odgovara, na vlastitom koncertu u Melburnu. Tamo je ponovo pjevao iz petnih žila, skakao, spuštao se u publiku, a sve, naravno, bez majice.

Teško je uopšte sjetiti se kad smo ovog rok “djeda” posljednji put mogli vidjeti na nastupu obučenog, a njegov goli torzo jedna je od prvih i najprepoznatljivijih asocijacija na rokenrol posljednjih 50 godina.

Iako iza sebe ima dugovječnu karijeru, te je, čini se, i dalje u zavidnoj fizičkoj spremi, nije tajna da je Igi veliki dio života muku mučio sa zavisnošću, o kojoj je u više navrata otvoreno govorio.

- Propustio sam puno stvari u životu jer sam bio konstantno drogiran i to je nešto zbog čega sam kasnije požalio. Ne žalim zbog nečeg lošeg što sam u takvom stanju uradio, samo zbog stvari koje zbog zavisnosti nisam uradio - kazao je Igi Pop.

Jedna od tih stvari je, kako je rekao, to što nije mogao biti uz svog oca kada je to trebalo.

- Volio bih da sam bio prisebniji i da sam mogao pružiti više svom ocu kada je već bio star i na odlasku - bio je iskren pjevač u jednom intervjuu, a danas, kako tvrdi, voli popiti tek pokoju čašu vina i to je sve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana