Henri Kavil biće Geralt od Rivije u seriji “Vještac”

Glas Srpske
Henri Kavil biće Geralt od Rivije u seriji “Vještac”

Glumac Henri Kavil glumiće Geralta od Rivije u “Netfliksovoj” ekranizaciji poznatog serijala “Vještac” (The Witcher). Serija “Vještac” bazirana je na istoimenom serijalu koji prati Geralta od Rivije, usamljenog lovca na čudovišta koji pokušava da pronađe svoje mjesto u svijetu u kojem su ljudi često rđaviji nego zvijeri.

 Sudbina ga baca u kovitlac moćne čarobnice i odvodi ga do mlade princeze. Ona krije opasnu tajnu, te oni zajedno kreću u pohod nestalnim i nestabilnim prostranstvima bezimenog kontinenta. Ovo područje naseljeno je različitim vrstama, među kojima su vampiri, vukodlaci, vilenjaci, patuljci, drijade i polutani.

Tokom prošle godine potvrđeno je da će Loren Šmit-Hisrik biti izvršni producent serije. Alik Saharov, Aleks Garsija-Lopez i Šarlot Brendstrom će režirati pojedine dijelove serije, koja će se sastojati od osam epizoda. Saharov će režirati četiri  epizode, a Garsija-Lopez i Brendstrom po dvije.

Uloga Geralta od Rivije u pomenutoj seriji predstavlja svojevrsni povratak Henrija Kavila u svijet televizijskih serija. Posljednju ulogu u nekoj seriji odigrao je u istorijskoj drami “Tjudorovi” koja je prikazivana od 2007. do 2010. godine. Kavil je svijetu poznat po ulogama u posljednjem nastavku filma “Nemoguća misija” (2018), zatim po ulozi Supermena u filmovima “Čovjek od čelika” (2013), “Betmen protiv Supermena: Zora pravde” (2016) i “Liga pravde” (2017).

Serijal “Vještac” je prvobitno objavljen kao zbirka kratkih priča koje je napisao poljski pisac Andžej Sapkovski. Prva pripovijetka objavljena je u poljskom časopisu “Fantastika” 1986. godine. Prva kolekcija priča objavljena je u knjizi “Vještac” 1990. godine. Serijal se sastoji od nekoliko knjiga: “Mač sudbine” (1992), “Posljednja želja” (1993), “Krv vilenjaka” (1994), “Vrijeme prezira” (1995), “Vatreno krštenje” (1996), “Lastavičja kula” (1997), “Gospa od jezera” (1999) i “Vrijeme oluja” (2013).

Djela su pretvorena u video-igrice “Vještac” (2007), “Vještac 2: Ubice kraljeva” (2011) i “Vještac: Divlji lov” (2015) te u stripove. Premijera serije, čije pisanje je pri kraju, planirana je za 2020. godinu. Prva sezona obuhvatiće radnju iz knjiga “Mač sudbine” i “Posljednja želja”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana