Хенри Кавил биће Гералт од Ривије у серији “Вјештац”

Глас Српске
Хенри Кавил биће Гералт од Ривије у серији “Вјештац”

Глумац Хенри Кавил глумиће Гералта од Ривије у “Нетфликсовој” екранизацији познатог серијала “Вјештац” (The Witcher). Серија “Вјештац” базирана је на истоименом серијалу који прати Гералта од Ривије, усамљеног ловца на чудовишта који покушава да пронађе своје мјесто у свијету у којем су људи често рђавији него звијери.

 Судбина га баца у ковитлац моћне чаробнице и одводи га до младе принцезе. Она крије опасну тајну, те они заједно крећу у поход несталним и нестабилним пространствима безименог континента. Ово подручје насељено је различитим врстама, међу којима су вампири, вукодлаци, вилењаци, патуљци, дријаде и полутани.

Током прошле године потврђено је да ће Лорен Шмит-Хисрик бити извршни продуцент серије. Алик Сахаров, Алекс Гарсија-Лопез и Шарлот Брендстром ће режирати поједине дијелове серије, која ће се састојати од осам епизода. Сахаров ће режирати четири  епизоде, а Гарсија-Лопез и Брендстром по двије.

Улога Гералта од Ривије у поменутој серији представља својеврсни повратак Хенрија Кавила у свијет телевизијских серија. Посљедњу улогу у некој серији одиграо је у историјској драми “Тјудорови” која је приказивана од 2007. до 2010. године. Кавил је свијету познат по улогама у посљедњем наставку филма “Немогућа мисија” (2018), затим по улози Супермена у филмовима “Човјек од челика” (2013), “Бетмен против Супермена: Зора правде” (2016) и “Лига правде” (2017).

Серијал “Вјештац” је првобитно објављен као збирка кратких прича које је написао пољски писац Анџеј Сапковски. Прва приповијетка објављена је у пољском часопису “Фантастика” 1986. године. Прва колекција прича објављена је у књизи “Вјештац” 1990. године. Серијал се састоји од неколико књига: “Мач судбине” (1992), “Посљедња жеља” (1993), “Крв вилењака” (1994), “Вријеме презира” (1995), “Ватрено крштење” (1996), “Ластавичја кула” (1997), “Госпа од језера” (1999) и “Вријеме олуја” (2013).

Дјела су претворена у видео-игрице “Вјештац” (2007), “Вјештац 2: Убице краљева” (2011) и “Вјештац: Дивљи лов” (2015) те у стрипове. Премијера серије, чије писање је при крају, планирана је за 2020. годину. Прва сезона обухватиће радњу из књига “Мач судбине” и “Посљедња жеља”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана