Глумица оптужила Џефрија Раша за напаствовање

Агенције
Глумица оптужила Џефрија Раша за напаствовање

Ерин Џин Норвил на суду је изјавила да је аустралијски оскаровац Џефри Раш намjерно додиривао по грудима током сцене у једној представи у тренутку када она глуми мртву дjевојку.

Суђење је покренуто на основу оптужнице за клевету, коју је Раш покренуо против листа Дејли телеграф због чланака објављених у новембру у којима је 67-годишњи глумац оптужен да се неприкладно понашао према колегиници Норвил током представе Краљ Лир.


Раш је те оптужбе одбацио и пожалио се да је у медијима представљен као перверзњак и сексуални предатор, преноси АП.

Како агенција наводи, Норвил никада раније није јавно говорила за поменути лист до објављивања тих чланака, а прве јавне оптужбе против аустралијског глумца је изнијела у данашњем свједочењу пред судом.

Норвил је навела да се неприкладно додиривање догађало више пута, а да је почело од лица и врата, а наставило се са грудима, због чега је констатовала: „Није могло да буде случајно, јер је било полако и уз притискање."

Током емотивног свједочења које је Раш изнио прошле недјеље, глумац је негирао тврдње колегинице и рекао је да је у сцени у којој умире јунакиња коју Норвил игра, замишљао да је она његова „сопствена ћерка из стварног живота коју је ударио аутобус на улици у којој живимо".

Прослављени глумац Оскара је добио 1996. године за улогу у филму Сјај (Shine), за исту награду номинован је захваљујући улогама у филмовима Заљубљени Шекспир (Shakespeare In Love) и Краљев говор (The King's Speach), а познат је и као капетан Хектор Барбоса из Пирата са Кариба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана