Глумица је све оно што никад не бисте помислили о њој

Агенције
Глумица је све оно што никад не бисте помислили о њој

Млада глумица Дакота Џонсон (29) рођена је у Тексасу, у породици глумаца. Њен отац је Дон Џонсон, а мајка Мелани Грифит па је Дакота микс различитих националности. Њеним тијелом кола Британска, Норвешка, Шведска и Њемачка крв.

Чак је и Дакотина бака, Типи Херден једна од најпознатијих глумица (глумила у Хичкоковом остварењу “Птице”).


Дакотини родитељи Дон и Мелани, упознали су се веома рано. Дон је имао 22, а Мелани 14 година. Међутим, разлика у годинама и то што су били изузетно млади није их спречила да се упусте у љубавну авантуру. Када је Мелани напунила 18 година, пар се вјенчао. Међутим брак није дуго потрајао.

Мелани и Дон су се развели, а за то вријеме млада глумица се почела забављати са глумцем Стивеном Бауером. Међутим, у центру скандала нашла се Мелани која је раскинула везу, вратила се бившем мужу и родила му кћерку 1989. године.

Али ни та ново-стара љубав није потрајала: Мелани напушта Дон Џонсона 1996. године и почиње да се забавља са Антониом Бандерасом. Због тога је Дакота своје дјетињство провела са два мушкарца (Доном и Антониом) за којима су лудјеле милиони жена.

Дакота има старијег брата Александра и млађу сестру Стелу дел Кармен (кћерку Мелани Грифит и Антониа Бандераса).

Како су године одмицале Дакота је глумила у мањим и већим филмским пројектима, али се бавила и моделингом. У суштини, била је скоро па анонимна све до улоге у филму “Педесет нијанси сиве”.

Елизабет Олсен је одбила главну улогу у овом филму након што је прочитала коментар на књигу који је гласио: “ Једино фанови порнографије ово могу да воле!”

Шејлин Вудли се није допала слаба Анастасија и опис главне улоге је иритирао.

Фелисити Џонс је одбила да се појави у експлицитиним сценама, а Луси Хејл је пристала на кастинг, али се дошавши тамо постидјела и отишла.

На крају Дакота је постала Анастасија Стил и остало је историја. Филмаџије је одушевила њена несрамежљивост. Чак и најобнаженије сцене снимала је слободно и пред свима.

Фановима књиге се није допала Дакота у улози Анастасије. По њима била је премлада за ову улогу и не превише изражајна. Било како било ова улога је младу Дакоту винула у сам врх холивудских глумица.

Приватни живот Дакоте Џонсон се мијењао како је играла у различитим филмовима. Глумица не прича о свом приватном животу и све о чему се говорило проистиче из папарацо фотографија.

Тек у мају 2018. године Мелани Грифит је потврдила да се Дакота забавља са Крисом Мартином фронтменом групер Колдплеј, бившим мужем Гвинет Палтроу, али је замолила новинаре да поштују приватност њене кћерке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана