Европска престоница домаћин Евровизије уместо Израела?

Агенције
Европска престоница домаћин Евровизије уместо Израела?

Главни град Аустрије - Беч могао би идуће године поново да буде домаћин Пјесме Евровизије, иако је Израел однио побједу на овогодишњем такмичењу, спекулишу аустријски медији.

Одмах након побједе пјевачице Нете чула су се противљења одржаванај Евровизије у Израелу због безбједносног стања. Већ тада се помињала Аустрија, чији је такмичар Сизар Сампсон освојио треће мјесто, а према гласовима жирија чак прво, као могућа замјена за Израел.


Према писању медија, Аустрија би могла бити домаћин Евровизије слиједеће године, јер је државна телевизија Израела КАН затражила новац од државе за организацију овог такмичења, али је министар финансија одбио да стави на располагање средства.

Изрел мора да уплати кауцију од 12 милиона евра на швајцарски рачун као гаранцију за прихватање организације Евровизије.

Рок за уплату истиче сутра, 14.августа, и ако се тај новац не нађе на рачуну, тражила би се друга земља за организовање такмичења, а Аустрија, која је прије двије године била домаћин, поново је спремна да ту улогу преузме.

КАН се сада обратио израелском премијеру Бењамину Нетанијахуу са молбом да држава стави на располагање потребна средсва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана