Egipatskoj pjevačici prijeti robija zbog jedne scene iz spota VIDEO

Egipatskoj pjevačici prijeti robija zbog jedne scene iz spota VIDEO 23.11.2017 15:36 | Agencije

Egipatska pjevačica Šaima Ahmed mogla bi da bude osuđena na tri godine zatvora zbog „podsticanja razvrata“ svojim lascivnim video spotom.

Pjevačica, poznata po umjetničkom imenu Šima (Shyma), puštena je iz zatvora, u kome je provela četiri dana.

Ona bi mogla bi da se suoči sa daljim ispitivanjima u vezi sa muzičkim spotom za pjesmu „I Have Issues“, u kome nosi samo donji veš i jede bananu „na sugestvan način“. Dok igra i pjeva, Šaima koristi voće kojim zavodi muški razred u učionici, u kojoj je na tabli piše „Razred 69“, navodi Indipendent.

„Sadržaj tog video snimka je štetan za egipatsko društvo“, izjavila je egipatska parlamentarka Džavala Avara, dodajući da „mora da postoji čvrst stav protiv onih koji promovišu takvu nestandardnu umjetnost.“

Jedan egipatski je u komentaru slučaja list istakao da „pjevačica Šima daje omladini lekciju izopačenosti“.

Pjevačica je uhapšena u nedjelju u svom domu u Kairu, pod optužbama za „podsticanje razvrata“ i „korumpiranje javnog morala“.

Ipak, još uvijek nije poznato da li će Šaima i zavnično biti optužena. Ukoliko bude, mogla bi da bude osuđena na tri godine zatvora. Za sada joj je izrečena mjera zabrane nastupanja.

Ona se, u postu na svojoj Fejsbuk stranici, koja je potom obirsana, izvinila „ljudima koje je njen spot uznemirio na neprikladan način“.

„Kao mlada pjevačica, koja je o karijeri sanjala od malena, nisam ni mogla da zamislim da će se ovo desiti i da ću biti napadana sa svih strana“, napisala je ona.

Šaima Ahmed, navodno, krivi reditelja spota Mohameda Gamala, koji je takođe uhapšen, zbog kontroverznog sadržaja spota.