Džoni Dep napušta “Pirate s Kariba”

Agencije
Džoni Dep napušta “Pirate s Kariba”

Nakon brojnih razmatranja i nagađanja, sada je zvanično - u “Piratima s Kariba” nećemo gledati Džonija Depa. Naime, glavni “Diznijev” producent saopštio je da Dep više neće biti kapetan Džek Sperou. Otkrio je i razloge te odluke. Šef producent Šon Bejli izjavio je da je Džoni Dep isključen iz “Diznijeve” franšize jer žele da unesu novu energiju u film.

Pored izbacivanja Depa, producenti su se odlučili na još jednu veliku promjenu. Naime, oni će za sljedeći nastavak filma angažovati scenariste filma “Dedpul” Reta Risa i Pola Vernika.

- Želimo da unesemo novu energiju i živost. Volim naše prethodne filmove, ali jedan od razloga zašto su nam Ret i Pol interesantni za angažman je taj što želimo da rasturimo sljedećim filmom. I to je ono za šta sam ih zadužio - rekao je Bejli.

Dep je tokom četrnaest godina odigrao glavnu ulogu u pet filmova koji su zaradili više od 3,56 milijardi funti, čime su “Pirati s Kariba” postali 12. na listi najvećih franšiza u istoriji filma.

Posljednji dio “Pirati s Kariba - mrtva usta ne govore” prošao je najlošije od svih do sada.

U oktobru je scenarista Stjuart Bejli govorio o Depovom izlasku i otkrio da će preraditi cijelu franšizu. On je rekao da je Džoni Dep imao odličnu ulogu, koju je doslovno napravio svojom.

- Djeca širom svijeta ga vole kao tog lika. Mislim da je bilo odlično za njega, a bilo je sjajno za nas, tako da sam veoma, veoma srećan zbog toga. Mislim da će Džek Sperou biti njegovo nasljeđe. To je jedini lik koji je igrao pet puta. To je lik u koji se oblači da posjeti djecu u bolnicama. To je ono zbog čega će ostati upamćen - istakao je Bejli.

On je dodao da je prije “Pirata” Dep važio za nezavisnog glumca koji još nije bio dokazana roba, te da su svi mislili da je njegovo angažovanje lud potez.

Nedavno je angažovanje Džonija Depa u drugom nastavku filma “Fantastične zvijeri” izazvalo kontroverzu nakon što je glumac optužen za porodično nasilje. Dep je negirao tvrdnje, pa je taj slučaj na kraju riješen van suda, a njegova bivša supruga Amber Herd povukla je optužbu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana