Џони Деп напушта “Пирате с Кариба”

Агенције
Џони Деп напушта “Пирате с Кариба”

Након бројних разматрања и нагађања, сада је званично - у “Пиратима с Кариба” нећемо гледати Џонија Депа. Наиме, главни “Дизнијев” продуцент саопштио је да Деп више неће бити капетан Џек Спероу. Открио је и разлоге те одлуке. Шеф продуцент Шон Бејли изјавио је да је Џони Деп искључен из “Дизнијеве” франшизе јер желе да унесу нову енергију у филм.

Поред избацивања Депа, продуценти су се одлучили на још једну велику промјену. Наиме, они ће за сљедећи наставак филма ангажовати сценаристе филма “Дедпул” Рета Риса и Пола Верника.

- Желимо да унесемо нову енергију и живост. Волим наше претходне филмове, али један од разлога зашто су нам Рет и Пол интересантни за ангажман је тај што желимо да растуримо сљедећим филмом. И то је оно за шта сам их задужио - рекао је Бејли.

Деп је током четрнаест година одиграо главну улогу у пет филмова који су зарадили више од 3,56 милијарди фунти, чиме су “Пирати с Кариба” постали 12. на листи највећих франшиза у историји филма.

Посљедњи дио “Пирати с Кариба - мртва уста не говоре” прошао је најлошије од свих до сада.

У октобру је сценариста Стјуарт Бејли говорио о Деповом изласку и открио да ће прерадити цијелу франшизу. Он је рекао да је Џони Деп имао одличну улогу, коју је дословно направио својом.

- Дјеца широм свијета га воле као тог лика. Мислим да је било одлично за њега, а било је сјајно за нас, тако да сам веома, веома срећан због тога. Мислим да ће Џек Спероу бити његово насљеђе. То је једини лик који је играо пет пута. То је лик у који се облачи да посјети дјецу у болницама. То је оно због чега ће остати упамћен - истакао је Бејли.

Он је додао да је прије “Пирата” Деп важио за независног глумца који још није био доказана роба, те да су сви мислили да је његово ангажовање луд потез.

Недавно је ангажовање Џонија Депа у другом наставку филма “Фантастичне звијери” изазвало контроверзу након што је глумац оптужен за породично насиље. Деп је негирао тврдње, па је тај случај на крају ријешен ван суда, а његова бивша супруга Амбер Херд повукла је оптужбу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана