Džo Mersa Marli dolazi na “Nišvil”

Tanjug
Džo Mersa Marli dolazi na “Nišvil”

Rege zvijezda u usponu, unuk legendarnog rege muzičara Boba Marlija, Džozef, poznatiji kao Džo Mersa Marli, nastupiće prvi put u Srbiji i to 9. avgusta na “Nišvil” džez festivalu.

Kao najstariji sin Stivena Marlija, Džozef “Džo Mersa” Marli odrastao je okružen vrhunskom rege muzikom.

Još kao petogodišnji dječak nastupao je sa svojim ocem Stivenom, ujakom Zigijem i tetkama Sedelom i Šeron i njihovom djecom kao dio simpatične grupe klinaca koji su uzbudljivo završavali koncerte kada bi se Džo latio mikrofona.

Ozbiljniju afirmaciju Džo Mersa postigao je 2013. godine objavljivanjem singla “Comfortable”, koji se našao na kompilaciji “Set Up Shop Volume”pod okriljem porodične izdavačke kuće “Ghetoo Youts International”, koja se pozicionirala vrlo visoko na “Bilbordovoj” listi najboljeg rege albuma te godine.

Osnova muzičkog izraza Džo Mersa Marlija predstavlja moderan krosover rege, sa jakim uplivima denshola, hip-hopa, pa i pop elemenata.

- Moj otac kaže da je moj deda Bob mađioničar, zato što je on bio jedini čovjek koji je mogao da donese mir u svoju zemlju za vrijeme jamajkanske pogibeljne političke krize sedamdesetih godina i tu ima mnogo snage, mnogo uticaja, to jeste neka vrsta magije - nedavno je izjavio Marli. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana