“Džinks”, TBF i S.A.R.S. zapalili Kastel

Miloš Vasiljević
“Džinks”, TBF i S.A.R.S. zapalili Kastel

Centralni muzički događaj “Živjeti slobodno” na kojem su nastupili sastavi “Džinks”, TBF i S.A.R.S. održan je u utorak uveče na banjalučkoj tvrđavi Kastel.

Događaj čiji je cilj proslava Međunarodnog dana borbe protiv fašizma otvorio je banjalučki bend “Tibor & Baš Čelik”. Banjalučani su sa oduševljenjem dočekali nastupe izvođača, a po izlasku benda “Džinks” na binu moglo se čuti horsko pjevanje publike, koja je uživala u hitovima poput “Na čemu si ti”, “Smijem se” i “Tamo gdje je sve po mom”.

- Ovo je predivan stejdž i bila nam je čast da nastupimo. Atmosfera na Kastelu je divna, kao i povod našeg nastupa. Divno je što se prisjećamo važnih događaja i lijepo bi bilo da se svake godine ovako nađemo na bini istim povodom - istakla je pjevačica benda “Džinks” Jadranka Ivaniš-Džadža.

Nakon zagrebačkog sastava publici su se predstavili reperi iz Splita, sastav TBF, koji su atmosferu na Kastelu doveli do usijanja. Koliko oduševljenje ovaj sastav izaziva kod Banjalučana, dokaz je i to što je nekoliko mladića preskočilo zaštitnu ogradu između publike i bine i pokušalo da zagrli svoje muzičke miljenike, u čemu su ih spriječili pripadnici obezbjeđenja na koncertu.

- Nevjerovatno je koliko se mi dobro osjećamo u Banjaluci - rekao je Mladen, frontmen splitskog sastava, i dodao da se situacije u kojima obožavaoci pokušavaju da se popnu na binu dešavaju samo u gradu na Vrbasu.

- Već smo se sprijateljili sa jednim od momaka koji je izašao na binu, a sa drugim ćemo se tek upoznati. Nadao sam se da će ostati na bini - rekao je Mladen.

Nakon splitskog sastava Banjalučanima se predstavio beogradski bend S.A.R.S. koji je, osim najvećih hitova “Perspektiva”, “Rakija”, “Buđav lebac”..., premijerno izveo i nove pjesme, među njima i jednu koja još nije snimljena.

- U Banjaluci smo uvek dobro dočekani i vidim da je publika jako dobro raspoložena - rekao je frontmen sastava Žarko Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana