“Џинкс”, ТБФ и С.А.Р.С. запалили Кастел

Милош Васиљевић
“Џинкс”, ТБФ и С.А.Р.С. запалили Кастел

Централни музички догађај “Живјети слободно” на којем су наступили састави “Џинкс”, ТБФ и С.А.Р.С. одржан је у уторак увече на бањалучкој тврђави Кастел.

Догађај чији је циљ прослава Међународног дана борбе против фашизма отворио је бањалучки бенд “Тибор & Баш Челик”. Бањалучани су са одушевљењем дочекали наступе извођача, а по изласку бенда “Џинкс” на бину могло се чути хорско пјевање публике, која је уживала у хитовима попут “На чему си ти”, “Смијем се” и “Тамо гдје је све по мом”.

- Ово је предиван стејџ и била нам је част да наступимо. Атмосфера на Кастелу је дивна, као и повод нашег наступа. Дивно је што се присјећамо важних догађаја и лијепо би било да се сваке године овако нађемо на бини истим поводом - истакла је пјевачица бенда “Џинкс” Јадранка Иваниш-Џаџа.

Након загребачког састава публици су се представили репери из Сплита, састав ТБФ, који су атмосферу на Кастелу довели до усијања. Колико одушевљење овај састав изазива код Бањалучана, доказ је и то што је неколико младића прескочило заштитну ограду између публике и бине и покушало да загрли своје музичке миљенике, у чему су их спријечили припадници обезбјеђења на концерту.

- Невјероватно је колико се ми добро осјећамо у Бањалуци - рекао је Младен, фронтмен сплитског састава, и додао да се ситуације у којима обожаваоци покушавају да се попну на бину дешавају само у граду на Врбасу.

- Већ смо се спријатељили са једним од момака који је изашао на бину, а са другим ћемо се тек упознати. Надао сам се да ће остати на бини - рекао је Младен.

Након сплитског састава Бањалучанима се представио београдски бенд С.А.Р.С. који је, осим највећих хитова “Перспектива”, “Ракија”, “Буђав лебац”..., премијерно извео и нове пјесме, међу њима и једну која још није снимљена.

- У Бањалуци смо увек добро дочекани и видим да је публика јако добро расположена - рекао је фронтмен састава Жарко Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана