Дино Мерлин због тенкова отпустио бубњара

24sata.hr
Дино Мерлин због тенкова отпустио бубњара

Амар Чешљар, бубњар у бенду Дине Мерлина, више с пјевачем неће свирати.

Наиме, након објаве на Фацебооку да на Хрвате који су у Мостару протествовали против избора Жељка Комшића за хрватског представника у Предсједништву БиХ треба послати тенкове, Дино Мерлин Чешљару је отказао сарадњу.

“Разочаран сам, тужан и оштро осуђујем недавне поступке музичког сарадника Амара Чешљара који је својим неумјесним коментарима нанио немјерљиву штету тиму професионалаца и умјетника који са мном већ неколико деценија широм свијета кроз музику пропагирају љубав, мир и добро.

Сви моји сарадници добро знају да моји животни свјетоназори ни на који начин не искључују било који народ или појединца и да у мом тиму нема мјеста онима чији ставови изражавају и позивају на националне, расне, религијске или било које друге врсте нетрпељивости.

Због непоштивања основних принципа на којима је засновано наше дјеловање, одлучио сам одмах отказати даљу сарадњу Амару Чешљару. Овим путем и примјером позивам све нас на разумно дјеловање како би преузели одговорност за своје ријечи и дјела и били корективи једни другима у изградњи толерантније будућности. С поштовањем”, поручио је Дино Мерлин у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана