Дени Каралић објавио видео-сингл “200 милиона тона бетона” VIDEO

Глас Српске
Дени Каралић објавио видео-сингл “200 милиона тона бетона” VIDEO

Бањалучки саксофониста Дени Каралић објавио је нови сингл, а у питању је нумера “200 милиона тона бетона”, која је добила и пратећи видео-спот.

Нова пјесма стиже након синглова “Правда”, “Слобода” и “Борба”, а све композиције ће заокружити ЕП под називом “Револуција”, који потписују Дени & Пријатељи.

- Спот сам снимио са својом дјевојком Нином Василић, тако што смо се возили по граду и снимали, а гдје год да смо се нашли било је материјала. Идеја ми је била да једноставно обиђем градилишта по Бањалуци и да видео-записом дам до знања да ту има много више од 200 милиона тона бетона - казао је Каралић.

Микс и мастеринг Каралић потписује заједно са Десимиром Шкорићем, а све је снимљено у “Пост скриптум Саунд студију” (ПСССТ) у периоду од јула 2018. до маја 2019 године.

- Научио сам да је најбоље примјер дати својим дјелом. Овом пјесмом желим да дам свој допринос и да колико-толико покушам допријети до свијести људи како би обратили пажњу на свијет око себе, јер нису једини. Како каже Махатма Ганди “Буди промјена коју желиш да видиш у свијету” - закључује Каралић.

Додаје да је хтио да спот буде једноставан и да изгледа управо онако како га је и замислио, а да је затим услиједила монтажа уз помоћ пријатеља Жељка Жилића и Марка Вукосава.

- Инспирацију за текст добио сам још 2012. године, када су се дешавали протести против рушења такозваног “Пициног парка”, на чијем мјесту, нажалост, почива нека зградетина испред које се данас гради још једна. Пјесму сам свирао са “Пост скриптумом”, али је нисмо никада снимили, па сам помислио да би сјајно сјела на “Револуцију”. Тако је и било, само сам направио другачији аранжман и дописао још текста прошле године - рекао је Каралић.

Иначе, “200 милиона тона бетона” је снимљена у акустичном реге духу са гитаром, укулелеом и бројним удараљкама, за које је био задужен Асмир Турчинхоџић. Наташа Жарковић је одсвирала укулеле и пјевала, а Дени Каралић је снимио гитару, саксофон, бас и пјевао уз Наташу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана