Deni Bojl “odbio da ubije Bonda”, pa zbog toga napustio film

Glas Srpske
Deni Bojl “odbio da ubije Bonda”, pa zbog toga napustio film

Engleski reditelj Deni Bojl je, navodno, odlučio da napusti snimanje filma o Džejmsu Bondu pošto “nije želio da ubije slavnog agenta 007”.

On je kao razlog napuštanja produkcije 25. filma o Džejmsu Bondu naveo “kreativne nesuglasice”, ali vjeruje se da je stvar nešto ozbiljnija.


Prema pisanju britanskog lista San, producenti su htjeli da ubiju Bonda na kraju filam i da onda “regenerišu” lik u slijedećem filmu, u stilu serije “Doktor Hu”, i to sa novim glumcem.

“Pričalo se o tome da Bond treba da bude ubijen u dramatičnom finalu. To bi ostavilo otvoren kraj i za slijedeći film: Bond ili nije umro ili bi došlo do neke vrste oživljavanja sa novim glumcem. Bilo je i sukoba oko budžeta, a među ekipom je nastala prava pometnja. Na sve strane odlaze”, izjavio je anonimni izvor iz produkcije filma za britanski tabloid.

Ideja da se ubije Bond došla je od producentkinje Barbare Brokoli, koja je, kako se navodi, željela “spektakularnu završnicu od čistog zlata”.

Na scenariju za novi film o Bondu radili su Deni Bojl i Džon Hodž i on je trebalo da prati aktuelna politička dešavanja, kao događaje u vezi sa pokretima “MeToo“ i “TimesUp.

Sada će, izgleda, scenario u potpunosti biti izmijenjen, a napisaće ga dugogodišnji scenaristi, Nil Pervis i Robert Vejd. To bi premijeru moglo da odloži za kraj 2020. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana