Davor Gobac, frontmen “Psihomodo popa”, za “Glas Srpske”: Našoj sceni nedostaje pravi rokenrol

Danko Kuzmanović
Davor Gobac, frontmen “Psihomodo popa”, za “Glas Srpske”: Našoj sceni nedostaje pravi rokenrol

Pravi rokenrol pun energije i bunta, koji su nekad krasili ovu muziku, nedostaje našoj sceni, ali to ne znači da i danas nema dobrih bendova.

Kazao je ovo u razgovoru za “Glas Srpske” frontmen benda “Psihomodo pop” Davor Gobac, koji će nastupiti u subotu, u okviru događaja “Nektar puls festivala” na Kozari.

GLAS: Iza Vas je 36 godina uspješne karijere kroz koju ste ostali svoji i dosljedni svom muzičkom izrazu. Opišite u nekoliko rečenica tih skoro četiri decenije “Psihomodo popa”.

GOBAC: Teško je opisati u nekoliko rečenica tih 36 godina rokenrola koji smo proživjeli. Svakako bih rekao da je to bio lijep put, odsvirali smo mnogo koncerata, snimili, evo već, 11 studijskih albuma, nekoliko i lajv albuma, i ne bih taj put mijenjao, mislim da je bio odličan.

GLAS: Pratite li domaću rok scenu? Možete li navesti neke mlade bendove koje rado slušate, ili s kojima biste željeli da sarađujete?

GOBAC: Ne pratim domaći rokenrol, ali ne znam ni s kim bih volio sarađivati. Nisam toliko upućen u današnju scenu. Današnja scena i sve što valja je uglavnom andergraund. Ti bendovi nisu toliko prisutni u medijima.

GLAS: Šta jedan bend treba da uradi da premosti jaz između bine i publike?

GOBAC: Bend, prije svega, treba uraditi to da napiše dobre pjesme koje će publika voljeti, samo tako će premostiti taj jaz između publike i bine.

GLAS: Stalno potvrđujete svoj status prvorazredne koncertne atrakcije. Iz čega crpite inspiraciju za nastupe uživo i da li ste s vremenom mijenjali muzičke uzore?

GOBAC: Mi volimo svirati lajv, naše pjesme su vesele i brze i to nas stalno iznova inspiriše. Nismo nešto mijenjali uzore. Nama su uzori cijela rokenrol scena. Mi smo svašta voljeli i slušali, ali, naravno, uvijek smo ostali djeca pank-roka. Ta smo generacija.

GLAS: Na šta ste najponosniji u dosadašnjim godinama benda?

GOBAC: Najponosniji smo na to što još možemo brzo i žestoko odsvirati dvočasovni rok koncert.

GLAS: Šta vas više zabavlja, nastupi ili stvaranje novih pjesama?

GOBAC: Iskreno, ne znam šta me više od čega zabavlja. I jedno i drugo ima svojih draži, iako se bend najbolje može osjetiti uživo.

GLAS: Kako vam se dopadaju ideja i ambijent u kojem se odvija “Nektar puls festival” i šta publika može da očekuje?

GOBAC: Uvijek je lijepo svirati rokenrol u prirodi. Mislim da će to tako biti i ovoga puta.

GLAS:  Hoćete li se više koncentrisati na starije pjesme ili one novijeg datuma?

GOBAC: Napravićemo jedan presjek kroz starije pjesme, ali sviraćemo i ove novije singlove, koje smo izdali posljednjih godina.

Budući planovi

GLAS: Kakvi su budući planovi “Psihomodo popa”?

GOBAC: Ono što planiramo jeste da izdamo ploču, odnosno disk, u desetom mjesecu i onda ćemo raditi promocije, a cijelo ljeto, do tada, sviraćemo koncerte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana