Čolić: Uželio sam se banjalučke publike

Aleksandar Stojanović
Čolić: Uželio sam se banjalučke publike

Ka­d god se povede polemika o tome ko je najveća zvijezda na našim prostorima, velika većina prvo pomisli na Zdravka Čolića. Tekstovi njegovih pjesama prenose se generacijama i na njegovim koncertima mogu se vidjeti obožavaoci od sedam do 77 godina, a i nakon 40 godina popularni Čola puni dvorane i stadione.

O fenomenu njegove popularnosti, privatnom životu i mnogim drugim temama bilo je riječi prilikom neformalnog druženja sa medijskim pokroviteljima povodom predstojećeg koncerta na Kastelu.

Za predstojeći koncert, koji će biti održan dan poslije njegovog 68. rođendana, Čola je rekao da očekuje sjajnu atmosferu kao što je uvijek u Banjaluci.

- Posljednji koncert ovdje sam imao 2012. godine i uželio sam se banjalučke publike. Ne volim da pričam unaprijed, više volim da sumiram utiske nakon koncerta. Mogu samo da obećam dobru zabavu, mnogo pjesme i lijepo druženje - rekao je Čolić.

Ovo će biti njegov prvi koncert na kojem svom omiljenom pjevaču popularna Majda neće na pozornicu donijeti buket cvijeća, pa se ta tema na početku razgovora sama nametnula.

Sa nostalgijom se sjetio svoje najveće obožavateljke sa prostora bivše Jugoslavije i njihovog prvog susreta sedamdesetih godina u Domu kulture, sadašnjem Banskom dvoru.

Nasmijan, dobro raspoložen i susretljiv, Čolić je sa novinarima razgovarao o tome kako je bilo nositi se sa popularnošću i sačuvati privatnost, o muzici koju uživo sluša i mnogim drugim temama.

On se, između ostalog, pohvalio i zavidnom zbirkom ploča koju je držao u vikendici na Bjelašnici, u kojoj su se mogla naći ostvarenja svih vrsta.

Druženje je organizovala turistička agencija “Star travel” koja je i organizator koncerta zakazanog za 31. ma­j.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana