Цио Вембли је заћутао: “Имам нешто да вам кажем” VIDEO

Глас Српске
Цио Вембли је заћутао: “Имам нешто да вам кажем” VIDEO

Кад се Елизабет Тејлор тог 20. априла 1992. попела на бину на Вемблију, концерту посвећеном легендарном Фредију Меркјурију, утишала је публику ријечима: “Имам нешто да вам кажем”.

 

И заиста је имала:

“Овдје смо да кажемо читавом свијету да је Фреди, као и многи које смо изгубили због сиде, отишао прерано”, рекла је ова дива, која је тада имала 60 година.

Носила је црне, уске панталоне и сјајну Версаче јакну.

“То није требало да се деси. Такве ствари не смију да се догађају. Молим вас не допустите да се то поново догоди”, поручила је она.

Тај тренутак био је “наелектрисан”, открила је недавно магазину Пипл унука чувене глумице Наоми Вајлдинг (43), која је била у пратњи своје баке на том концерту.

“Мислим да је то било први пут да сам уживо свједочила о томе какав ефект моја бака има на људе”, додала је.

Тај тренутак описала је “као да ме је неко транспортовао на неко друго мјесто, на неки други ниво у простору и времену”.

“Била сам јако поносна што ми је она бака и што је такав вођа”, открила је Наоми.

Меркјури је само дан прије него што је умро у саопштењу медијима јавно признао да болује од сиде. Елизабет Тејлор основала је фондацију посвећену обољелима од ове болести. Била је веома ангажована у подизању свијести о овој опакој болести од које је, како је говорила, и сама изгубила много блиских пријатеља.

Међу њима и пријатеља и колегу Рока Хадсона, који је умро 1985. године.

А управо ју је Фредијева смрт подстакла да помаже обољелима од ове болести.

“Она је то видјела као прилику да допре до много људи. Одједном се тамо нашло пуно људи за које је било јако важно да схвате дубину проблема. И много оних који су били рањиви. Никад нисте могли да помислите да би неко као Фреди могао да буде рањив”, рекла је Наоми.

Тејлорова је на концерту посвећеном легендарном Меркјурију рекла:

“Сваки пут кад упуштате у сексуални однос, користите кондом. Баш сваки пут! Хетеро секс, хомосексуални секс, би-секс - баш сваки пут! Користите кондом, ко год да сте”, поручила је славна глумица.

Тако директна, присјећа се Наоми, која иначе има своју умјетничку галерију у Лос Анђелесу, била је и са својом дјецом и унуцима.

“Увијек је говорила оно што мисли. Можда је баш због тога била идеална за ову улогу. Без имало суздржавања рекла је управо оно што је требало да каже. То је било питање секса. Људи имају сексуалне односе. На било који начин. И морају да се штите. Јако мало људи има баку попут моје. Она је као бака дефинитивно била другачија”, истакла је Наоми.

Присјетила се и ноћи пред концерт на Вемблију у Лондону до којег је дошла возом из западном Велса. Требало је да се нађе са својом баком Елизабет, која је била код свог пријатеља, Елтона Џона.

“Елтон је послао возача да ме покупи на станици и довезе до његове куће. Али моја бака је увијек каснила. Тамо су већ били чланови глупе Кивин (Queen), Елтон и Џорџ Мајкл. Све сам их сама упознала прије него што је бака стигла. То је било помало застрашујуће, иако су сви били врло драги. Мислим да су се мало сажалили кад су ме видјели”,

Концерт на Вемблију наредног дана био је нешто што ће памтити цијелог свог живота.

“Моја бака је била врло инспирирана и то је могло да се види. Осјећала се добро и тако је и изгледала. Управо се вратила с рехабилитације и била је већ неко вријеме трезна. Изгубила је и неколико килограма. Фондација за обољеле од АИДС-а дала јој је нову сврху у животу”, објаснила је Наоми, која и даље, као још неки унуци славне глумице ради за ту фондацију.

“Нешто о чему пуно говоримо је потреба за сексуалним образовањем. Моја бака је то одувијек разумијела. Морамо да будемо отворени, искрени и да поштујемо једни друге”, поручила је на крају Наоми.

Живот о славном пјевачу поново је дошао у жижу интересовања након филма “Boheminan Rhapsody”, у којем је описан његов, и живот осталих чланова групе Квин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана