Бруно Марс тријумфовао на додјели Гремија

Глас Српске
Бруно Марс тријумфовао на додјели Гремија

Амерички пјевач Бруно Марс освојио је три од четири главне награде на свечаности уручења "Греми" награда у Њујорку, освојивши категорију за најбољи албум године за "24КMagic", снимак године за главну нумеру на том албуму и пјесму године за "That's What I Like".

Тридесетдвогодишњи музичар је освојио шест награда на 60. додјели "Гремија" у недјељу увече и побиједио неколико номинованих фаворита, укључујући Џеј Зија и Кендрика Ламара, за главно признање, најбољи албум.

Вече у којем су уручиване награде је било нови ударац за хип-хоп музичаре, који су само два пута освојили албум године, а посљедњи пут прије 15 година.

За Џеј Зија, који је имао осам номинација, вече се претворило у кошмар и остао је без главних награда. Ветеран хип-хопа, који је већ 21 пут освојио "Греми", у три водеће категорије изгубио је од Бруна Марса и у три поткатегорије од калифорнијског репера Кендрика Ламара.

Кендрик Ламар је освојио пет златних грамофона, за четири реп категорије и за најбољи видео за "Humble". Ламар је такође отворио церемонију извођењем своје нумере "XXX", једне од најангажованијих нумера са његовог албума "DAMN".

Алесија Кара је освојила награду за најбољег новог умјетника и тиме била једина жена извођач која је однијела неку од главних награда.

Звијезде као што су Леди Гага, Кеша, Лорд и СЗА остале су празних руку, а само 17 од укупно 86 награда додијељено је бендовима у којима су жене главни пјевачи.

Та неуједначеност је била посебно уочљива у вечери у којој су главна тема биле кампање "И ја" и "Вријеме је истекло".

Већина извођача носила је бијеле руже када су дошли на церемонију додјеле награда у Њујорку као симбол подршке тим покретима који се суочавају са сексуалним злостављањем и неједнакошћу.

Пјевачица Кеша је извела свој сингл "Praying" који свједочи о њеном искуству као жртве злостављања.

Вече је било прожето политиком, говорило се о илегалним младим имигрантима и другим темама.

Хилари Клинтон читала књигу о Трампу

Кандидат на предсједничким изборима у САД 2016. Хилари Клинтон појавила се на додјели "Гремија" у политичком сегменту, гдје је наглас читала одјељке контроверзне књиге о актуелном предсједнику Доналду Трампу "Ватра и бијес". Она се појавила у скечу у којем познате личности учествују на "аудицији" за читање бестселера Мајкла Волфа "Ватра и бијес", коју је организовао водитељ овогодишње додјеле "Гремија" Џејмс Кордон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана