Bjesovi: U Banjaluci je uvek super

Glas Srpske
Bjesovi: U Banjaluci je uvek super

Kultni rok bend "Bjesovi" nastupiće u subotu u Klubu studenata u Banjaluci.

Početak nastupa najavljen je za 22 časa, a ulaznice koštaju deset maraka.

- Nama je u Banjaluci uvek bilo super. Lep grad, dobri ljudi, zahvalna publika. Znam da se neki scenski umetnici pomalo snebivaju da u nekim gradovima na svojim nastupima daju sve od sebe, jer se dešava da se totalno "rašniraš", a da ti se ne vrati, da tvoja energija bude izgubljena, kao u rupu bez dna bačena. U Banjaluci je to sasvim drugačije, pričam iz sopstvenog iskustva; koliko god smo se na dosadašnjim nastupima publici davali, uzvraćano nam je intenzivnije. Bitno je samo da energija kojom zračiš bude čista - rekao je povodom koncerta u Banjaluci frontmen ovog benda Zoran Marinković.

"Bjesovi" su od samog početka privukli pažnju neobičnom postavom sa dva pjevača, brižljivo osmišljenim nastupima, prepoznatljivim i ličnim tekstovima, kao i muzičkom podlogom u okvirima grunge muzičkog rok pravca čiji su prirodni dio, i generacijski i idejno, tih ranih devedesetih bili i srpski "Bjesovi".

Postava se uglavnom mijenjala prema potrebama i zamislima dvojca koji je grupu i osnovao: Zorana Marinkovića i Gorana Marića.

Prvi veliki uspjeh grupe je pobjeda na Gitarijadi u Čačku 1990. godine, a zatim je 1993. uslijedila pobjeda na 27. Zaječarskoj gitarijadi i u narednih nekoliko godina mnoštvo koncerata i velika medijska pažnja usmjerena na ovaj bend. "Bjesovi" su do sada objavili šest albuma, a najveći uspjeh grupe je bio drugi po redu (bezimeni) album.

Činjenica da "Bjesovi" zrače ne samo u okviru rokenrola nego i na razne druge strane, i to veoma jako, razlog je da i dan-danas, poslije skoro 20 godina postojanja, imaju brojnu publiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana