Бивши муж Ејми Вајнхаус: “Заједно смо се дрогирали само шест мjесеци”

Агенције
Бивши муж Ејми Вајнхаус: “Заједно смо се дрогирали само шест мjесеци”

Блејк Филдер Сивил био је у браку с Ејми Вајнхаус двије године, док су у вези били више од шест година. Ејми је са њим први пут пробала хероин и кокаин и због тога га многи оптужују да је он главни кривац за њено пропадање.

У интервјуу за британску телевизију Блејк Филдер Сивил говорио је о њиховој заједничкој употреби дрога, али и критиковао њену породицу и оптужио их да само желе да зараде на њој, коментаришући нову холограмску турнеју покојне пјевачице.

“Није тачно да је наш брак био пун дроге. Заједно смо се дрогирали само првих шест мјесеци брака. Пре тога Ејми је само пушила канабис, а ја сам пробао хероин можда четири или пет пута”, рекао је Блејк, који је раније већ изјавио да је управо због њега пјевачица први пут узела хероин и кокаин. Блејк је рекао да никад себи неће да опрости што је узимао хероин пред њом. “Наравно да осјећам одговорност због њене смрти, али не желим више да будем једина особа коју оптужују за то. Осјећам се као да сам једини којег оптужују. Увијек ћу носити терет кривице, али Ејми никад није радила нешто што није жељела”, изјавио је он. Блејк је данас у браку са Саром Аспин и с њом има двоје дјеце. “Моја партнерка се помирила с чињеницом да вјероватно не бих био с њом да је Ејми жива”, истакао је.

Његова веза с пјевачицом почела је 2005. године. Упознали су се у клубу у Камдену у Лондону. Она је већ након мјесец дана након упознавања истетовирала његово име на врат. Венчали су се 2007. године у Мајамију. Прекидали су и мирили се више пута, а у једном периоду прекида она је написала данас култне пјесме с другог и посљедњег албума “Back To Black”, као што су насловна пјесма, “You Know I'm No Good”, “Tears Dry On Their Own” и “Love Is a Losing Game”. “Никога нисам вољела као њега. Све сам пјесме написала о нашој вези и прекиду. То је било катарзично јер сам осјећала ужасно због начина на који смо се односили једно према другом. Мислила сам да се више никад нећемо видјети. Он ми је касније рекао да је то глупост, како сам то уопште могла да помислим јер се нас двоје волимо. Смијао ми се, али мени није смешно. Хтјела сам да умрем”, рекла је својевремено Ејми. Ејми је преминула 2011. године од тровања алкохолом, двије године након њиховог развода.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана