Биковић поводом Путиновог одликовања: Имам малу трему

Новости.рс
Биковић поводом Путиновог одликовања: Имам малу трему

Предсjедник Русије уручиће српском глумцу признање 4. новембра, у Кремљу. Медаљу Пушкин добија за развој руско-српских односа. Ову медаљу Русија додjељује за изузетан допринос култури, образовању и хуманистичким наукама.

"Изненађен сам, али ми је, наравно, веома драго, и велика ми је част што ћу у Русији добити државну награду Медаљу Пушкин, која се обично додељује председницима држава и високим политичким званичницима, или великим ствараоцима у разним областима", каже Милош Биковић за Новости.


"Вероватно сам најмлађи лауреат ове високе награде, а највећа ми је част што ће ми је уручити председник Русије Владимир Путин. То је и велика потврда мог залагања да се појача сарадња између Србије и Русије на пољу културе, поготову кинематографије. То је била и тема мог недавног разговора са нашим председником Александром Вучићем, и награда коју добијам сигурно ће бити добар подстрек да наставимо да радимо на томе", истакао је он.

Медаља Пушкин, коју руска држава додjељује са изузетан допринос култури, образовању и хуманистичким наукама, Биковићу ће бити уручена у Кремљу, 4. новембра, чиме наш популарни глумац, уз редитеља Емира Кустурицу, постаје њен једини лауреат из Србије.

Како истиче, то ће бити његов први сусрет са предсjедником Путином.

"Искрено, имам мало трему, јер га веома поштујем и ценим његово залагање за развој руско-српских односа и пријатељства. Лично, оно што ме највише одушевљава код Владимира Путина је његов однос према отаџбини, о чему сведоче његова дела. Он је својој земљи вратио снагу, достојанство и равнотежу у свету", каже Биковић, истичући да му је драго што је управо у Русији остварио значајан дио своје каријере, иако се није надао толикој популарности.

Неочекивана популарност

"Када сам почињао да се бавим филмом, нисам очекивао брзу популарност ни у Србији, а камоли у Русији. Да ми је Никита Михалков дао било коју улогу у свом филму "Сунчаница", био бих пресрећан. Добио сам другу или трећу улогу по важности и то је резултирало наставком моје успешне каријере у Русији. За мене је то неочекивано и на тај успех гледам као на један благослов", сматра Биковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана