Биће Беовизије: Они желе да представљају Србију на Евросонгу

Агенције
Биће Беовизије: Они желе да представљају Србију на Евросонгу

Рамбо Амадеус и Бети Ђорђевић, Срђан Марјановић, Севдах Бејби, Борис Режак, Сања Илић и Балканика... остали су у конкуренцији међу извођачима који имају амбицију да представљају Србију на предстојећој 63. "Пjесми Евровизије" која ће се 8, 10. и 12. маја одржати у Лисабону, саопштили су данас иза РТС-а.

Конкурс за "Пjесму Евровизије 2018" завршен је 10. новембра, а 11. децембра су отворене све пошиљке које су стигле на адресу Радио-телевизије Србије.


На конкурс се пријавило 75 учесника, а селекциона комисија коју су чинили музички уредници РТС-а преслушала је све пристигле нумере.

Сви радови били су потписани шифром тако да су имена аутора била непозната. Након избора композиција од стране селекционе комисије приступило се откривању идентитета аутора музике и текста.

Финална селекција и процес избора композиција које ће учествовати на фестивалу "Беовизија 2018" обављен је 25. децембра.

Изабране пjесме такмичиће се на фестивалу "Беовизија 2018." који ће бити одржан у другој половини фебруара 2018. у центру Сава.

На 63. "Пjесми Евровизије" која се 8, 10. и 12. маја одржава у Лисабону, главном граду Португалије, учествоваће 43 земље под слоганом "All Aboard ".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана