Banjalučki muzičar Danijel Karalić objavio pjesmu “Sloboda” VIDEO

Milanka Mitrić
Banjalučki muzičar Danijel Karalić objavio pjesmu “Sloboda” VIDEO

Rege muzičar iz Banjaluke, nekadašnji član benda “Post Scriptum”, Danijel - Deni Karalić, objavio je svoj prvi singl “Sloboda”. Pomenuta numera će se naći na EP izdanju “Revolucija”, koji će uskoro biti objavljen. Na svom debitantskom projektu, Karalić je sarađivao sa brojnim gostima, te je izdanje nazvao “Deni i prijatelji”.

Kako je naveo, Karalić se odlučio da se okuša u solo vodama, nakon što je prestao da radi u bendu “Post Scriptum”. Bend je osnovao sa basistom Bojanom Stijakom, a s radom su prestali 2014. godine.

- Kako sam bio zadužen za većinu muzike benda “Post Scriptum”, na polici je ostalo mnogo materijala, pa sam odlučio da to sam počnem snimati. “Sloboda” je prva kompozicija koju sam osmislio za solo rad. Ideju za “Slobodu” sam zabilježio još početkom 2015. godine, za koju je tada Aleksandar Ševo snimio trombon -  rekao je Karalić.

Objasnio je to da je pjesmu dugo čuvao, dok nije izdvojio vrijeme da je završi i da stvori finalnu verziju.

Što se tiče muzike u pomenutoj numeri, za bas gitaru je bio zadužen Bojan Stijak, za klavijature Sandi Popović (“Grasshopers/Triggers”), za trubu Miloš Grbić, udaraljke i perkusije je svirao Milan Kosić-Džimi, a Karalić je snimio ostatak instrumenata.

Prilikom nastanka ove pjesme, sarađivao je i sa Željkom Žilićem Žilom iz hip hop grupe “Brutal protest”, koji je bio zadužen za mastering.

- Cilj ovog EP izdanja je da izbacim iz sebe sve ideje koje mi se vrte po glavi te da počnem sa koncertima, jer sam se toga najviše uželio. Plan mi je da za sve ili bar za većinu pjesama snimim spotove, kako bih ih i vizuelno predstavio - - kazao je Karalić.

Karalić je počeo da se bavi rege muzikom 2002. godine, kad počeo sa sviranjem gitare.

Pored grupe “Post Scriptum”, aktivno je svirao u bendu “Brutal protest” i džez sastavu “Aleksandar Ševo kvintet”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana