“Balkanika” najinteresantnija novinarima u Lisabonu

Glas Srpske
“Balkanika” najinteresantnija novinarima u Lisabonu

Pjevaču grupe “Sanja Ilić i Balkanika” Mladenu Lukiću pozlilo je dva dana pred nastup na “Evrosongu”, zbog čega je završio u bolnici u Lisabonu.

Mladenu je pozlilo usljed visokog pritiska, međutim, on je odmah primio terapiju u bolnici i izaći će na binu večeras, kada Srbija nastupa u drugoj polufinalnoj večeri ovogodišnjeg “Evrosonga”.

- Sve je O. K. Mnogo se radilo poslednjih dana. Zaista su svi trpeli velike napore, a pogotovo silne intervjue, jer je novinarima “Balkanika” najatraktivnija. Pre neki dan su ih dali, verovali ili ne, više od 30. Moguće da mu je zbog toga malo skočio pritisak. Bio je na svim kontrolama i sve je u najboljem redu. Hvala bogu, nastupamo punom snagom - rekao je frontmen grupe Sanja Ilić.

Prvo polufinale “Evrosonga” u Lisabonu završeno je u utorak uveče, a deset finalista su: Austrija, Estonija, Kipar, Litvanija, Izrael, Češka, Bugarska, Albanija, Finska i Irska.

Bez finala su ove godine ostali Azerbejdžan, Island, Belgija, Bjelorusija, Makedonija, Hrvatska, Grčka, Jermenija i Švajcarska.

Portugalija je prvi put domaćin takmičenja, a na pobjedu je čekala čak 53 godine. Obezbijedio ju je mladi Salvador Sobral pjesmom “Amar pelos dois”, ubjedljivo pobijedivši ispred Bugarske prošle godine u Kijevu.

Domaćini prvog polufinala u Areni “Altis”, prvi put u istoriji ovog takmičenja bile su četiri dame - Filomena Kautela, Silvija Alberto, Danijela Rua i Katarina Furtado.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana