Бајага: Прозивке немају везе ни са мном ни с музиком

Агенције
Бајага: Прозивке немају везе ни са мном ни с музиком

Загреб - Након концерта који је у петак увече пред неколико хиљада људи одржао у Вараждину, а којим је практично затворен Шпанцирфест у том граду, Бајага, каже за Н1 да би свирао и у Карловцу, када би га позвали и ако то не би никоме сметало.

Наводи да цијела та прича са отказивањем концерта у Карловцу због протеста “бранитеља”, нема везе ни с музиком, а ни с њим.

“Шпанцирфест ми је јако драга манифестација и овај град има историју и леп је. Два пута смо свирали и не знам који пут је било боље”, изјавио је за ТВ Н1.

Бајага је, иначе, на Шпанцирфесту већ наступао 2010. и 2015, а уочи овогодишњега наступа у Вараждину у Карловцу је отказан његов најављени концерт и то због протеста хрватских “бранитеља”.

Упитан има ли шта да поручио “бранитељима”, Бајага је за Н1 рекао да нема, да разумије њихово незадовољство али и да он за то сигурно није крив.

Коментаришући то што “бранитељи” тврде да је у Книну 1993 пјевао четничке песме, он каже да је већ много пута рекао да “никада није пјевао ту пјесму, да је није ни чуо, а посебно је није написао”.

“Ваљда бих се сетио, нисам толико излапео. Ово све нема никакве везе ни са мном ни с музиком, то су политички односи. Ја не пратим ни у Србији политичку ситуацију, а камоли у Хрватској”, казао је Бајага.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана