Авићи: Знали су да ћу умријети и баш их је било брига

Агенција
Авићи: Знали су да ћу умријети и баш их је било брига

Смрт ди-џеја наставља да потреса свијет музике, а документарац о њему објављен прије само неколико мјесеци прича још тужнију причу.

Филм "Avici: True stories" је изашао у октобру прошле године и прошао релативно незапажено. Почетком априла постао је доступан на сервисима као што је Нетфликс, али је након смрти музичара "повучен".


Овако је Авићи говорио о људима који му нису дозволили да се повуче, упркос проблемима који су га на крају коштали живота.

Филм потписује дугогодишњи пријатељ музичара, Леван Цикуришвили, који је читаве четири године снимао доживљаје Тима Берглинга, познатијег под уметничким именом Авићи.

"Гледајући како саопштава свом тиму да се повлачи, а затим и цијелом свијету, тек сада нажалост имамо потпуну слику о томе под коликим се притиском овај младић налазио. Упркос проблемима са менталним здрављем и битком са алкохолизмом, настављао је да наступа", пише "Дејли мејл".

Зарађивао је, наводно, по четврт милиона долара за вече радећи најексклузивније журке, али је овај гламурозни ноћни живот носио и велику цијену.

"Сви који ме познају, знају да патим од анксиозности. Био сам веома отворен са цијелим својим тимом, људима који ме годинама познају, када сам ријешио да се повучем. Очекивао сам подршку, знали су кроз шта сам пролазио. Рекао сам им да ћу умријети ако наставим", каже млади ди-џеј у документарцу.

"Нисам очекивао да ће вршити додатни притисак на мене да се нипошто не повучен са сцене. Видели су колико ми је лоше, али су ме свеједно тјерали даље," открива он.

Млади музичар пронађен је мртав прије неколико дана у Мускату у Оману. Тамошње власти саопштиле су да нема назнака да је смрт била насилна, али истину о томе како је ди-џеј умро вјероватно никада нећемо сазнати. Његова породица кратко се захвалила свима на ријечима подршке и објавила да неће даље коментарисати његову прерану смрт, пише "Мондо".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана