Andrej Pucarević i Arsen Čarkić nastupaju u Banskom dvoru: Ljubav počinje u Banjaluci

Danko Kuzmanović
Andrej Pucarević i Arsen Čarkić nastupaju u Banskom dvoru: Ljubav počinje u Banjaluci

Banjaluka - Poznati pop-rok pjevač Andrej Pucarević će uz klavirsku pratnju banjalučkog pijaniste Arsena Čarkića održati koncert “Tamo gdje ljubav počinje” u četvrtak, u koncertnoj dvorani Banskog dvora Kulturnog centra. Predviđeno je da nastup počne u 20 časova.

Andrej Pucarević je pjevač roka, popa i zabavne muzike čiji je životni i muzički put započeo u Banjaluci. Andrej se vrlo rano počeo baviti muzikom, a prve nastupe u popularnim banjalučkim lokalima imao je sa nepunih 15 godina.

Svoju solo karijeru započeo je 1996. godine, sa pjesmom “Kao da je juče bilo”, na tada popularnom Vidovdanskom festivalu u Banjaluci, u čijem žiriju se, između ostalih, nalazio i poznati beogradski kompozitor Kornelije Kovač, koji je tom prilikom zapazio Pucarevićev talenat, te mu ponudio saradnju u Beogradu. Na Vidovdanskom festivalu Andrej je osvojio prvo mjesto za nagradu publike i nagradu za interpretaciju.

Na koncertu u Banskom dvoru Pucarevića će na klaviru pratiti pijanista Arsen Čarkić, koji je progovorio o poznanstvu sa pjevačem.

- Andrej je pjevao kod mene u crkvenom horu kada je tek počinjao da pjeva, a onda su ga odveli neki drugi životni i muzički pravci. On je zaista talentovan pjevač i jedan je od naših, banjalučkih, prvih pop-rok pjevača poslije rata. Njegov životni put je kao i životni put Banjaluke - kazao je Čarkić.

Krajem 2001. godine Pucarević je izdao svoj prvi album “Andrej” za tada aktivnu izdavačku kuću u sklopu NTV-a (Nezavisna radio-televizija). Na promociji albuma, koja je održana u popularnom banjalučkom klubu “Kajak”, prisustvovali su Romana Panić, Oliver Stoiljković, Ivan Gavrilović, Amir Kazić Leo i Sandi Cenov.

Ono po čemu je Pucarević prepoznatljiv je, kako je rekao Čarkić, to što uvijek na nastupima daje sve od sebe.

- Ono što je meni interesantno kod njega je to da na bilo kojem nastupu pjeva kao da mu je posljednji u životu. To ljudi zaista osjete. On to radi sve iz srca - rekao je Čarkić.

Pucarević trenutno radi i snima materijal za novi album, a njegovi nastupi su i dalje zapaženi i traženi, kako u BiH tako i u zemljama Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana