Ален Делон постао глумац због жена

Агенције
Ален Делон постао глумац због жена

Ален Делон је у веома дугом интервјуу листу “Монд” открио неколико занимљивих чињеница, а једна од њих је да је изабрао глуму захваљујући женама.

- Оне су ме навеле да се бавим глумом. Жене су ми то пружиле, све су ми дале и заљубљивале се у мене. Кад сам био млад, само сам желио да у очима жене видим да сам ја најљепши, највећи, најснажнији и тако сам постао глумац - рекао је Делон који у новембру пуни 83 године.

Делон признаје да је његов живот могао да буде скроз другачији и да је могао да постане макро и ради с проституткама.

Глумац је рекао да је по повратку из рата у Индокини 1956. године био мангуп и да се виђао с неколико жена у разним квартовима Париза.

Делон је рекао да има намјеру да се повуче из глуме да не би снимао још неки филм који би био вишак, али је додао да му је жао што није снимио филм с неком редитељком.

- Не желим да учиним нешто што би био вишак. Већ имам толико изузетну каријеру да не желим вишак - рекао је култни глумац, који је снимио стотинак филмова претежно с великим редитељима.

Глумац је рекао да су сви редитељи с којима би радио умрли и да би био потребан заиста неки сценарио од којег би пао на нос од одушевљења, који би га натјерао да поново глуми.

Делон је са изузетном филмографијом и бурним приватним животом постао мит свјетске кинематографије с ријетком харизмом и љепотом.

Током шест деценија каријере Делон, рођен 1935. године у граду Со код Париза, играо је у стотинак филмова, међу којима су “Роко и његова браћа” и “Гепард” Лукина Висконтија, “Самурај” и “Пандур” Жан-Пјера Мелвила, “Господин Клајн” Џозефа Лозија и “Еклипса” Микеланђела Антонионија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана