Znate li koliko se zaista potroši kalorija u toku seksa?

lepota i zdravlje
Znate li koliko se zaista potroši kalorija u toku seksa?

Uvriježeno je mišljenje da se u toku seksa može izgubiti ozbiljan broj kalorija. Koliko je to tačno??

Seks može biti jako dobra vježba za skoro svaki dio tijela, a određene poze koje zahtijevaju puno fizičke izdržljivosti mogu učiniti čudo za vašu liniju.

Počnite već kod predigre. Prilikom ljubljenja i maženja, masirajte partnerovu glavu, vrat i ramena. Ti pokreti će ga izludjeti i učiniti dodatno zainteresovanim, a vi ćete potrošiti i do 80 kalorija. Puno ljudi zaboravlja čari ljubljenja, a ono je zapravo jako važno za iskazivanje ljubavi i poboljšanje veze, a ako uključite i dodirivanje poboljšaćete sagorijevanje kalorija.

Treneri često savjetuju da smjenjujemo vježbe i intenzitet vježbanja, a isto važi i za seks. Razne poze i eksperimentisanje u krevetu će dovesti do toga da sagorite puno kalorija u tijelu. A seks će biti zaista vruć i vatren!

Već i sama misionarska poza može biti odlična vježba. Kada je on na vama pokušajte višlje da podignete svoje kukove i guzu. To će dodatno začiniti stvari, uživaćete oboje i sagorjećete puno kalorija.

Kada ste vi dominantne i iznad njega, namjestite se u čučanj i poskakujte što više gore – dole. Ovo je odlična vježba za butine i zadnjicu, a možete da sagorite do 200 kalorija.

Kada svom dragom pružate oralno zadovoljstvo, pokušajte nešto zanimljivije od uobičajenog. Umjesto da budete na koljenima, pokušajte da se namjestite čučanj. Time će se aktivirati i mišići na vašoj guzi, butinama i kukovima, povećaće se broj otkucaja srca čime ćete sagorjeti puno više masti i kalorija nego inače – od 150 do 200.

Puno kalorija možete sagorjeti i prilikom skidanja odjeće. Nemojte da vam to postane rutina i da što prije skinete sve slojeve garderobe sa sebe ili njega. Pretvorite ovu aktivnost u igru ili dio vaše predigre. Zabavljajte se, smijte, izazivajte. Tako ćete na skidanje potrošiti više energije nego inače. Izvedite kratki ples i na taj način sagorite dodatne kalorije.

Ako uvedete masažu kao dio predigre, zagrijaćete tjelo i tako pomoći pri sagorijevanju kalorija. Različiti mišići će vam raditi, a u isto vrijeme ćete mu pružiti senzualnost i ugođaj.

I posljednje, ali najvažnije: uživajte u orgazmu! Stručnjaci procjenjuju da žene koje tokom seksa postignu orgazam sagore više kalorija od onih koje ga ne dožive.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana