Vođenje ljubavi: Zablude u koje vjeruju čak i iskusni

Agencija
Vođenje ljubavi: Zablude u koje vjeruju čak i iskusni

U neke stvari vjerujemo slijepo, a kada je vođenje ljubavi u pitanju ima dosta mitova, zabluda koje vas nekada "koče" u ličnom zadovoljstvu.

Menstruacija sprečava začeće

Žena može da ostane trudna i tokom menstruacije.

"Jajna ćelija ima životni vijek četiri do pet dana, a zdrava sperma ima kapacitet za oplodnju do četiri dana", objašnjava dr Žilian Lokvud, ginekolog.

Prema njenom mišljenju tokom ciklusa oplodnja može da se dogodi u kratkom periodu od tri do četiri dana, a to se događa oko 18, 19 dana ciklusa.

Glavobolja je dobar izgovor da se ne prepustite strastima

Seks je odličan lijek protiv bolova i pomaže i kod glavobolje.

U istraživanju objavljenom 2013. godine tim neurologa sa Univerziteta u Munsteru u Nemačkoj proučavao je pacijente s migrenom i kako seks utiče na njih. Otkrili su da su se kod polovine tokom epizode jake glavobolje, simptomi ublažili tokom seksa.

Naime, seks može da umanji neke bolove čak nekoliko puta bolje od tableta - nivo oksitocina u telu raste pet puta kada postižemo orgazam, a to dovodi do jakog oslobađanja endorfina.

Seks i orgazam mogu da podtaknu ranije rađanje

"U teoriji seks može da izazove porođaj, ali cerviks mora za to da bude spreman", objašnjava ginekolog Gabriel Dauni navodeći da je sve moguće samo ako ste jako blizu termina porođaja.

Infarkt

Iako se vjeruje da seks može da izazove infarkt to uopšte nije tačno. Ljekari navode da bi do njega došlo i da nije bilo seksa u tom trenutku, a kažu i da više treba da brine seksualna disfunkcija kod muškaraca - jer je to indikacija da može doći do infarkta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana