Вођење љубави: Заблуде у које вјерују чак и искусни

Агенција
Вођење љубави: Заблуде у које вјерују чак и искусни

У неке ствари вјерујемо слијепо, а када је вођење љубави у питању има доста митова, заблуда које вас некада "коче" у личном задовољству.

Менструација спречава зачеће

Жена може да остане трудна и током менструације.

"Јајна ћелија има животни вијек четири до пет дана, а здрава сперма има капацитет за оплодњу до четири дана", објашњава др Жилиан Локвуд, гинеколог.

Према њеном мишљењу током циклуса оплодња може да се догоди у кратком периоду од три до четири дана, а то се догађа око 18, 19 дана циклуса.

Главобоља је добар изговор да се не препустите страстима

Секс је одличан лијек против болова и помаже и код главобоље.

У истраживању објављеном 2013. године тим неуролога са Универзитета у Мунстеру у Немачкој проучавао је пацијенте с мигреном и како секс утиче на њих. Открили су да су се код половине током епизоде јаке главобоље, симптоми ублажили током секса.

Наиме, секс може да умањи неке болове чак неколико пута боље од таблета - ниво окситоцина у телу расте пет пута када постижемо оргазам, а то доводи до јаког ослобађања ендорфина.

Секс и оргазам могу да подтакну раније рађање

"У теорији секс може да изазове порођај, али цервикс мора за то да буде спреман", објашњава гинеколог Габриел Дауни наводећи да је све могуће само ако сте јако близу термина порођаја.

Инфаркт

Иако се вјерује да секс може да изазове инфаркт то уопште није тачно. Љекари наводе да би до њега дошло и да није било секса у том тренутку, а кажу и да више треба да брине сексуална дисфункција код мушкараца - јер је то индикација да може доћи до инфаркта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана