Психолози открили зашто су женама привлачнији старији мушкарци

klix.ba
Психолози открили зашто су женама привлачнији старији мушкарци

Велики број жена одлучује се на везе и брак са старијим мушкарцима, а стручњаци су за Bright Side открили низ разлога зашто се ово дешава.

Један од главних разлога јесте чињеница да су старији мушкарци много зрелији од млађих. Млађи мушкарци често проводе доста времена “истражујући свијет”, откривајући нове ствари, труде се да схвате шта желе, док су старији тај дио завршили и имају више времена за озбиљније кораке као што су оснивање породице и каријера.

Многобројна истраживања показала су да су старији мушкарци много интелигентнији него млађи, а заслуга за то припада њиховом већем броју животних искустава. Жене потврђују резултате овог истраживања и додају да су сигурне како су старији мушкарци прошли кроз велики број животних искустава која су их ојачала и научила многе лекције, и како се све то може видети у њиховом понашању и причи, преноси klix.ba.

Старији мушкарци знају шта желе, стабилнији су и имају мање “нереда” у свом животу. Не желе да троше ни своје ни туђе вријеме у беспотребним игрицама и није их срамота да питају за савјет или помоћ ако им је потребна.

Већина жена жели да буде финансијски сигурна. Када оснивају породицу, жене желе да буду сигурне да ће имати довољно средстава да себи и својој породици омогуће све што им је потребно. Старији мушкарци су и по овом питању много напреднији него млађи, јер је врло вјероватно да већ имају стабилну финансијску ситуацију, добру каријеру, док млађи још увек морају да се остварују у каријери и да достигну стабилност по питању финансија.

Многа истраживања показала су да старији мушкарци више помажу женама у кући, било да је у питању једноставно прање судова или нека друга обавеза. Они имају више искуства у везама и често имају више знања о томе шта и како жене желе.

Старији партнери уливају својим партнеркама осјећај сигурности, како емотивне, тако и финансијске. Стабилнији су, па немају страх да изговоре шта мисле и осјећају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана