Ово су најчешћи разлози за превару у вези

Агенције
Ово су најчешћи разлози за превару у вези

Бринете се да ће вас преварити? Сазнајте у овом тексту разлоге који стоје иза неверства и спријечите ту непријатност у својој вези. Неки разлози ће вас вјероватно мало изненадити...

Будући да је мало ко спреман да отворено говори о својим искуствима у вођењу “двоструког живота”, већина онога што људи знају о преварама су предрасуде.

Представљамо вам најчешће заблуде о прељуби.

Пар послије разоткривене прељубе не може да буде срећан

Тачно је да је тешко повратити повјерење после прељубе једног од партнера. Ипак, то не значи да нема начина да се веза обнови. У много случајева, они који одлуче да наставе даље, успију да изграде још снажнију везу. Истина је некада моћно оружје које вам помаже да се опоравите.

Није превара, ако не укључује секс

Многе прељубе одвијају се без секса. Да ли тајно дописивање са особом коју сте недавно упознали може да се сматра невјерством? Можда особа која то чини не увиђа право стање ствари, али њен партнер то свакако доживљава као превару.

И емоционално можемо да издамо партнера, тако што ћемо дио времена, мисли и осећања поклањати другој особи.

Мушкарци увијек траже везу “са стране”

Истина је заправо да се афере дешавају људима који их никад нису тражили. То нарочито важи за случајеве у којима је партнер преварио само с једном особом. Афере често почињу као пријатно дружење с неким, затим се развија блискост која може да прерасте у емоцотивну повезаност посебне врсте. Ако неко вара, не мора да значи да је то и раније планирао да уради.

Неверства се дешавају због сексуалне привлачности

Наравно, неке прељубе тичу се само секса, али у много случајева ријеч је о емоционалним везама. Некад је дружење и размијена нежности управо оно што се одвија између прељубника.

До прељубе долази због проблема у браку

Права истина је да у свим браковима има проблема. Прељубе се не дешавају зато што с браком нешто није у реду; дешавају се зато што парови не знају како да се ускладе и на прави начин ријеше проблеме које имају.

Проблеми у вези не могу бити оправдање за превару.

Једном прељубник, увијек прељубник

Ако се неко једном упустио у прељубу, не мора да значи да ће то учинити поново. Већина афера се дешава једном и више никад. Оно што се дешава послије ње, може послати брак на курс стабилности и повјерења, или га потпуно разорити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана