Ово никада не би признали: Пет начина на које мушкарци варају своје жене

Агенције
Ово никада не би признали: Пет начина на које мушкарци варају своје жене

Мушкарци превару доживљавају и тумаче мало другачије него жене, кажу научници са Универзитета у Мичигену. Нешто што је њима потпуно “невино”, жене могу схватити као издају.

Повјеравање проблема другој жени

 


Посебно ако се они односе на оговарање партнерке и проблеме у вези. Данијел Кругер, професор са Универзитета у Мичигену, каже како се ту ради о такозваној “информацијској невјери”. Повјеравњеи некоме слабости своје дјевојке и расправљање о својој вези с другом особом свакако указује на интимност, а може лако одвести и до физичке преваре. Наиме, такву врсту преваре можемо протумачити као емоционално повезивање, које жене још теже доживљавају и опраштају него сам сексуални чин.

Провјеравање профила бивше дјевојке на Фејсбуку

Гледање профила бивше на Фејсбуку може бити безазлено као и провјеравање профила пријатеља из средње школе, но признајте да можда мало маштате о прошлости и замишљате каква је и како би вам било да сте заједно.

“Генерално вјерујемо да мушкарци не маре за емоције и осјећања и да их занима само секс”, рекао је Џастин Ситрон, професор са Универзитета Вајднер. Но, иако ће жене такође потајно погледати профиле бивших, истраживање је показало да мушкарцима замерају када провјеравају своје бивше. Можда баш због труда који су уложили и знатижеље треба посумњати да још крију неке емоције.

Купује пиће другој жени

И притом се не подразумијева чашћавање групе колегиница или пријатељица с којима сте на кафи на паузи. Ако почастите пићем једну жену и то поновите више пута, мора да се ради о нечему другом. Бити љубазан и драг мушкарац који почасти колегинице кафом, то је у реду, али излазити с једном посебном није уобичајено понашање вјерног мушкараца, морате признати.

Излази на ваше мјесто, али без вас

Знак да нешто не штима и превара која ће уздрмати жену свакако је одлазак с другом особом на посебна мјеста, ако он нпр. посјети ваш омиљени ресторан у ком сте прославили годишњицу везе или брака, посластичарницу у коју је изашао с дјевојком кад сте се упознали.

Давање комплимената другој жени

Ако мушкарац примјети да је нека жена промијенила фризуру или да има нову хаљину, заиста нешто не штима. Наиме, очито му је већ привукла пажњу, па примјећује детаље, које мушкарци, руку на срце, не примећују често. А још ако јој да комплимент, аларм за узбуну може се слободно укључити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана