Ова два дана су најкритичнија: Ко ће преживјети Црвени уторак?

Агенције
Ова два дана су најкритичнија: Ко ће преживјети Црвени уторак?

Многи парови се радују прослави Дана заљубљених као најромантичнијег дана у години. Али само ако успију да прегурају 12. фебруар или "Црвени уторак". Питате се због чега?

Звучи невјероватно, али само 48 сати прије најромантичнијег дана у години - 14. фебруара, јесте најбољи дан за остављање или "Црвени уторак". Много више парова раскине у недјељи уочи обиљежавања Дана заљубљених, него било које друге недјеље у години. А најбољи дан за остављање је 12. фебруар.

Ако се може судити по недавно спроведеном истраживању једног сајта за брачне парове, више од трећине испитаних - (37) посто - рекло је да је прекинуло везу са партнером у недјељи прије 14. фебруара.

Као главни разлози за раскид уочи Дана заљубљених наводе се уштеда новца који би био потрошен на куповину поклона или да се избјегне притисак давања лажних изјава љубави.

У анкети је учествовало 2000 испитаника. Њих 31 одсто је рекло да су оставили своје партнере путем писаног текста, 28 посто путем телефона, а 27 посто пристојним разговором.

Има, међутим и оних који су раскинули преко Фејсбука (осам одсто) и Вотс апа (четири одсто). Два одсто анкетираних признало је да су оставили партнера преко Твитера. Срам вас било!

Истраживање је открило да је "Црвени уторак" један од најпопуларнијих дана и за састанке са љубавницима.

Осам од 10 анкетираних (78 одсто) који имају аферу ипак одлучују да проведу Дан заљубљених са својим званичним партнером, док ће један од шест испитаних (16 одсто) оставити своју другу половину на цједилу и изаћи на састанак са својим љубавником.

Истраживање је показало и да они који имају аферу троше у просјеку 90 фунти на поклон за свог љубавника, а 50 за поклон партнеру, преноси "Сан".

Период између Божића и фебруара је популарно вријеме за "прољећно чишћење" како својих домова тако и љубавних живота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана