Oржан први speed dating под маскама у Бањалуци

nezavisne.com
Oржан први speed dating под маскама у Бањалуци

Бањалука - Speed под маскама, све популарнији начин упознавања сродне душе у свијету, први пут је одржан и у Бањалуци, а у њему је учествовало осам дјевојака и осам младића.

Роберт Дацешин, један од организатора овог догађаја, казао је да је идеја проистекла из америчких филмова.

"Видјели смо да у граду никада није било догађаја оваквог типа и мислили смо да је ово добра идеја јер су људи стидљиви, а доста их се жали да немају момка или дјевојку, и због тога смо и одлучили да упознавање буде под маскама", објаснио је Дацешин.

Како каже, упознавање је текло тако што су на столовима била питања која су учесници извлачили и постављали особи са којом се упознају.

Појаснио је да су питања припремили у циљу да разбију почетну трему и сматра да је 20 питања, колико их је било на сваком столу, добро дошло учесницима.

"Упознавање је почело тако што су дјевојкама и момцима подијељени бројеви 1 и 2. Након тога су сјели за сто и почели се упознавати, а када се након пет минута огласило звоно, особе са бројем 1 остајале су сједити на свом мјесту, а особе са бројем 2 су прелазиле за други сто", испричао је Дацешин.

Додао је да су дјевојке остајале сједити за столом, а момци су се смјењивали од стола до стола.

"Након што је упознавање завршено, писали су у табелу ко им се највише допао и након тога смо особама које су написали да им се јако допада тражили да им прослиједили контакт телефон или ФБ профил", казао је Дацешин.

Додао је да је овај догађај успјешно прошао и да је неколико контаката прослијеђено учесницима.

Нагласио је да планирају сваки мјесец у наредном периоду организовати овакву врсту упознавања.

"Једна сасвим нова ствар у граду. Супер је било. У почетку смо и једни и други било помало стидљиви јер смо радили ово први пут, али временом смо се опустили", рекла нам је Марина, учесница овог занимљивог догађаја.

Додала је да је чула много нових прича и анегдота, те упознала неколико интересантних момака.

"Можда ћу им се и јавити, односно видјећемо шта ће показати резултати и да ли сам се и ја њима свидјела", искрена је Марина. 

И момци су рекли да су се добро провели, али су признали да су у почетку били мало скептични по питању учешћа.

"Када сам чуо за овај догађај, одлучио сам се пријавити, али сам у почетку мислио шта ћу ако не буде баш успјешно, али сам на крају ипак одлучио да покушам и нисам се покајао", рекао је један момак који је учествовао у speed datingу.

Овај догађај организовао је кафе-бар "Smuggler", у којем је ово упознавање и одржано.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана