Мушкарци варају са љепшим или ружнијим женама?

Агенција
Мушкарци варају са љепшим или ружнијим женама?

Иако се дуго вjеровало да мушкарци варају своје супруге са љепшим и згоднијим женама, најновије истраживање је показало да ствари не стоје тако, већ сасвим другачије.

Када варају, мушкарци не гледају на љепоту. Штавише, већина мушкараца који су преварили своје супруге признали су да су то урадили с особом која им је физички мање привлачна од жене.

Најновије истраживање је показало како љепота уопште не игра битну улогу у прељуби и да су припадницима јачег пола страственост, њежност и пажљивост важније од љепоте.

Студија је показала како је већина испитаних мушкараца свјесна тога да је њихова жена љепша и згоднија од љубавнице, а само 30 одсто њих је признало како је жену преварило са млађом особом, док само четвртина мушкараца сматра да је њихова љубавница љепша од супруге.

Оно што је занимљиво, то је да су жене имале исто мишљење о својим љубавницима, само што су оне додале како је љубавник углавном у бољој форми и како их углавном више цијени од мужа.

Оно што је посебно занимљиво, постоје и увјерења да мушкарци воле своје супруге, али они не знају како да ријеше проблеме у браку, па траже нешто са стране како би нашли оно што им у браку недостаје.

Брачни и породични терапеут Сузан Мендел објашњава:

"Мушкарац који вара схвата са ким жели да проведе остатак живота и увиђа да нова веза није тако савршена као што је мислио. А ако је то стварно био само један испад, могуће је вратити се на старо. Тада можемо рећи и да је превара поправила брак".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана