Вин Дизел најплаћенији глумац у 2017.

Глас Српске
Вин Дизел најплаћенији глумац у 2017.

Холивудски глумац Вин Дизел свргнуо је ове године свог колегу Двејна Џонсона са првог мјеста листе најисплативијих глумаца свијета у 2017. години, пише "Форбс".

Дизел, којег публика тренутно има прилику да види у филму "xXx: Return Of Xander Cage", нашао на првом мјесту листе глумаца чији су филмови остарили највећу зараду у 2017. години. Наслови у којима се појављивао донијели су биоскопским благајнама свијета укупно чак 1,6 милијарди долара.

Зарада од 1,5 милијарди долара обезбиједила је "Стијени" другу позицију на листи, чији се филм "Џуманџи: Добродошли у џунглу" тренутно приказује у биоскопима, док се на трећем мјесту налази глумица Галд Гадот, звијезда филма "Justice League", чија су остварења биоскопским благајнама донијела 1,4 милијарде долара.

Слиједи Ема Вотсон на четвртом мјесту, чији су филмови зарадили 1,26 милијарди долара, глумац Џони Деп нашао се на петом мјесту "Форбсове" листе, док су филмови "Ратови звијезда: Посљедњи џедај" и "Убиство у Оријент експресу" допринијели укупној заради од 1,08 милијарди долара, која је глумици Дејзи Ридли обезбиједила шесту позицију.

Филмови Тома Холанда, који се појављује у "Spider-Man: Homecoming", зарадили су 888 милиона долара, па се тако овај глумац нашао на седмом мјесту листе, а иза њега слиједе Крис Прат на осмом и Крис Хемсворт на деветом мјесту.

Џон Бојега глумио је у три филма која је публика имала прилику да види ове године - "Ратови звијезда", "Circle" и "Детроит", а захваљујући укупној заради остварења у којима се појављује од 800 милиона долара, заслужено се нашао на десетој позицији листе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана