Srpčanka Bojana Lazić šarmirala Kineze na svjetskom takmičenju ljepote

Dejan Jovičić
Srpčanka Bojana Lazić šarmirala Kineze na svjetskom takmičenju ljepote

Srpčanka Bojana Lazić osvojila je titulu mis šarma na svjetskom takmičenju za mis turizma koje se održavalo od 13. do 28. septembra u Kini. Finalno veče je održano u kineskom gradu Handžong gdje je u društvu ljepotica iz 60 zemalja sa svih kontinenata mlada Srpčanka predstavljala BiH i bila jedna od zapaženijih na ovom takmičenju.

Titula je pripala Rusiji, a među deset najboljih plasirale su se i predstavnice Srbije i Crne Gore.

- Ovo je za mene bilo nezaboravno iskustvo, jer nikada nisam ni sanjala da ću dobiti priliku da upoznam Kinu i njenu kulturu, a utisci su fenomenalni. Putovali smo po cijeloj zemlji, od obale Žutog mora na jugu pa sve do sjevernih kineskih provincija. Obišli smo i Kineski zid, gdje smo uradili set fotografija. Svuda smo bili sjajno primljeni, a u Handžongu, gdje je održavan izbor, priređen nam je veliki doček na trgu - rekla je Lazićeva.

Takmičenje za mis turizma je obuhvatilo i edukativni dio, jer su obilazili muzeje i druge javne ustanove, gdje su prisustvovali predavanjima o istoriji Kine, a priređeni su im kulturni nastupi raznih folklornih društava, među kojima je bilo dosta djece.

- Sve takmičarke su podijelili u dvije grupe, a ja sam bila u takozvanoj ružičastoj grupi. Svakodnevno smo imali fotografisanja u kupaćim kostimima i haljinama a, žiri je ocjenjivao i naše talente. Predstavila sam se plesom, jer sam skoro dvije godine licencirani zumba instruktor. Imali smo i razne rekreativne aktivnosti u vidu joge i vožnje bicikla - ispričala je Lazićeva.

Na finalnom nastupu predstavila se u dugoj svečanoj haljini koju je kreirala modna kuća "Anastasija Fashion" iz Banjaluke, a njen šarm nije mogao ostati neprimijećen, zbog čega ponosno nosi titulu u rodni Srbac.

- Kinezi zovu tu nagradu "Miss Shinshine" i zaista sam srećna što sam bila primijećena od toliko lijepih djevojaka. Svaka takmičarka je sa sobom donijela neki poklon domaćinima, a ja sam ponijela baklavu i rakiju, čemu su se jako obradovali - kazala je Lazićeva.

Njen odlazak u Kinu je organizovala modna agencija "Z model menadžment", sa kojom planira da nastavi saradnju na internacionalnom planu.

Lazićeva je i ranije bilježila dobre rezultate na međunarodnim takmičenjima u ljepoti, jer je prije četiri godine osvojila titulu druge pratilje na finalnom Izboru za mis planete Zemlje BiH. Na Izboru za mis BiH 2011. godine stigla je do superfinala, a prethodno je dobila laskavo priznanje mis šarma Krajine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana