Руски поп воли луксуз: Торба од 3.400 и сат од 30.000 долара

Глас Српске
Руски поп воли луксуз: Торба од 3.400 и сат од 30.000 долара

Руски православни поп Вјачеслав Баскаков воли луксузну гардеробу, и то је до скоро радо дијелио са својим пратиоцима на друштвеној мрежи Инстаграм. Међу омиљеним робним маркама су му Гучи и Луј Витон.

Међутим, због бројних критика, он је избрисао налог. Овом попу или његовом надређеном није се допала медијска пажња коју је добио због љубави према скупоцијеној обући и торбама.

Његови пратиоци су могли да виде да он осим ципела и торби марке Гучи, од којих једна кошта чак 3.400 долара воли и Луј Витон папуче, торбе и кофере. Занимљиво је да је Гучи ципеле упарио са женском торбом исте робне марке. Ципеле које је на једној од фотографија имао коштају нешто више од хиљаду долара.

Црквени поглавари су осудили овакво понашање Баскакова и навели да ће морати да одговара пред дисцигасском комисијом.

“Надам се да ће се овај пастир уразумити”, рекао је портпарол руског патријарха Кирила.

Он је додао и да живот православног свештеника не може да се подијели између личног и јавног, али поручује “да ни један свештеник не може да ради као свештеник у цркви од јутра до ручка, а онда да буде ко год пожели од ручка до вечере”.

Ово није први пут да се овај свештеник размеће. Прије неколико година, тачније 2012. године, на Инстаграм је поставио фотографију на којој су они са оштријим оком спазили у рефлексији стола да сат марке “Breguet” вриједности 30.000 долара.

Његови асистенти су неспретно “избрисали” сат са руке али су заборавили да уклоне рефлексију сата на стаклу дрвеног стола.

Црква се тада извинила, а и сам Баскаков, који је рекао да му је жао због фотографије истакавши да ће да сноси посљедивце и претрпи сваку казну коју му одреде због таквог понашања “будући да се не понашам понизно и одговарајуће”.

Тада је негирао да посједује Гучи и Луј Витон модне додатке, тврдећи да су све фотографије настале у тим радњама и да не посједује све те ствари, преноси Гардијан.

Једном приликом је рекао и да је на “обичну” обућу ушивао шнале које подсјећају на оне које на својим ципелема има Гучи.

“То су јефтине ципеле само дјелују екстравагантно”, рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана