Repeša mijenja Vujoševića

Milan Zubović
Repeša mijenja Vujoševića

Sarajevo - Košarkaška reprezentacija BiH ne može bez potresa, a novi se desio samo nekoliko dana prije četvrtog kvalifikacionog prozora za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Od ranije je poznato da selektor Duško Vujošević ne može da vodi ekipu zbog narušenog zdravstvenog stanja i bilo je najavljeno da će tu ulogu preuzeti njegov pomoćnik Mensur Bajramović, koji je već u dva navrata bio selektor, ali do toga neće doći pošto je on prihvatio ponudu iz Azije i napustio stručni štab. Umjesto njih dvojice na klupu bi trebalo da sjedne Jasmin Repeša koji od prošle sezone nema angažman nakon što se rastao sa Olimpijom iz Milana. Njegov dolazak na klupu trebalo je da bude potvrđen u petak kasno naveče.

- Vujošević se oporavlja i čeka transplantaciju bubrega pošto su se desile neke nepredviđene stvari. Bajramović je trebalo da ga zamijeni i dogovor je bio da on odradi ovaj ciklus kvalifikacija, a onda vidimo šta ćemo u novembru. Vujošević nije siguran da li će moći biti sa reprezentacijom i novembarskom prozoru, ali šta da radimo njegovo zdravlje je najpreče. Potez Bajramovića nije nimalo korektan pošto je samo tri dana pred okupljanje rekao da ne može voditi reprezentaciju jer je prihvatio ponudu iz Azije. Ostavio nas je na cjedilu jer nismo imali mnogo vremena da reagujemo - izjavio je direktor reprezentacije BiH Siniša Kovačević i naglasio da nema ništa od angažovanja Senada Muminovića čije se ime spominjalo kao moguća zamjena.

Dodao je da će dva NBA igrača malo zakasniti.

- Savez je pronašao novac za osiguranje Jusufa Nurkića i Džanana Muse i oni bi trebalo da se pojave. Nurkić će biti tu 3. septembra, dok će Musu klub pustiti tri dana kasnije - rekao je Kovačević.

Košarkaši BiH trebalo je da se okupe prije nekoliko dana, ali je to sve prolongirano zbog odlaska Bajramovića iz stručnog štaba pa je novo okupljanje zakazano za ponedjeljak. Prvi meč u ovoj rundi kvalifikacija BiH će odigrati protiv Finske u gostima 13. septembra, a drugi protiv Češke tri dana kasnije na domaćem parketu.

Biografija

Repeša je rođen 1961. godine u Čapljini i trenersku karijeru započeo je u zagrebačkoj Doni da bi 1995. godine prešao u Cibonu, a potom radio u Tofašu, Splitu, Slasku, bolonjskom Fortitudu, Romi, Benetonu, Unikahi, Cedeviti i milanskoj Olimpiji. Reprezentaciju Hrvatske vodio je u dva navrata od 2005. do 2009. i od 2012. do 2014. godine, a na EP 2013. stigao je do četvrtog mjesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana