Принц Хари и Меган Маркл изговорили судбоносно да

Агенције
Принц Хари и Меган Маркл изговорили судбоносно да

Британски принц Хари и америчка глумица Меган Маркл изговорили су данас судбоносно "да" у цркви Светог орђа, надомак Виндзорског дворца.

Невјесту је претходно до олтара довео Харијев отац, принц Чарлс.

Меган Маркл је добила прстен од велшког злата, који је поклон енглеске краљице Елизабете, док је принчев вјенчани прстен од платине, пренио је Ројтерс.

Церемонија вјенчања почела је након што су британска краљица Елизабета Друга, у пратњи принца Филипа, и принц Чарлс са војвоткињом од Корнвола, Камилом, стигли у цркву Светог орђа.

Претходно је принц Хари, шести у реду за наслијеђе британског трона, дошао у друштву брата и кума, принца Вилијама, пренио је АП.

Јaвност и даље обожава краљевску породицу

Све веће телевизијске станице преносиле су данашње вјенчање принца Харија и америчке глумице Меган Маркл због чега се стиче утисак да јавност и даље обожава краљевску породицу.
Међутим, у лондонском пабу "Војвода од Есекса" који носи име нове краљевске титуле принца Харија, расположење је било потпуно другачије, гдје су гости више пажње поклонили временској прогнози.

Бројним гостима паба било је занимљивије што на вјенчање није позван амерички предсједник Доналд Трамп, али су многи примјетили да је вјенчању присуствовала телевизијска звијезда Опра Винфри.

Неколико гостију је при том добацило да ће она бити нови предсједник САД.

"То је потпуно небитно", изјавила је Луис Брум која се током церемоније вјенчања одмарала у једном од лондонских паркова.

Незаинтересован за краљевско вјенчање био је и 35-годишњи консултант Дени Михан који је рекао да га више интересује данашња финална утакмица Купа Енглеске између "Челзија" и "Манчестер јунајтеда".

Резултати анкета показују висок степен популарности краљевске породице и да само 15 одсто Британаца сматра да би укидањем монархије стање у држави било боље.

Надбискуп кантерберијски Џастин Велби вјенчао је данас принца Харија и америчку глумицу Меган Меркл у капели Светог Ђорђа у замку Виндзор.

Енглеска краљица Елизабета Друга додијелила је принцу Харију титулу Војводе од Сасекса.

Према енглеској традицији, монарх додјељује титуле принчевима и њиховим изабраницама на дан њиховог вјенчања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана