Обрт у случају Мајкл Џексон: Фанови сада туже наводно злостављане мушкарце

Агенције
Обрт у случају Мајкл Џексон: Фанови сада туже наводно злостављане мушкарце

Три групе фанова Мајкла Џексона туже двојицу мушкараца који су у новом ХБО документарцу “Напуштајућу Недођију” изнијели оптужбе на рачун поп звијезде да их је сексуално злостављао када су били дјеца.

Адвокат који заступа фанове саопштио је да ће тужити Вејда Робсона и Џејмса Сејфчака зато што “каљају сјећање на Џексона”.

Заједница Мајкла Џексона - која се представља као “званични клуб фанова” - заједно са групама “MJ Street” и “On The Line”, оптужиле су Вејда Робсона и Џејмса Сејфчака за “линчовање” Џексона, пише Гардијан.

Саслушање ће бити одржано у јулу у Француској, а шушка се да би против Сејфчака и Робсона тужбе могла да поднесу и Џексонова дjеца.

Адвокат Емануел Лидо, који је претходно успjешно водио парницу против Џексоновог доктора оптуженог да је фановима нанио душевну бол када је Џексону дао коктел лијекова који га је убио, рекао је да групе фанова “желе да оспоре оптужбе за педофилију” против Џексона.

Лидо је рекао да је “нечасност екстремно тешких оптужби” које су изнијели Робсон и Сејфчак у филму “Напуштајући Недођију” укаљао сјећање на пјевача који је преминуо 2009. године.

Ове оптужбе негативно су утицале на Џексонов имиџ, али и на “читаву заједницу његових фанова”, истакао је Лидо.

“Напуштајући Недођију” је премијерно приказан у САД на каналу ХБО, а од тада руши рекорде гледаности на стриминг мрежама у Великој Британији.

Филм је разбјеснио бројне Џексонове фанове који на друштвеним мрежама практично воде кампање против оних који оптужују пјевача.

Бројне радио-станице од Аустралије до Канаде забраниле су емитовање Џексонове музике након што је документарац почео да се приказује, а творци култне серије “Симпсонови” такође су саопштили да ће епизода за коју је славни пјевач дао глас бити уклоњена.

Луксузни француски бренд Луј Витон недавно је повукао из продаје одјећу инспирисану Џексоном из колекције која у јануару приказа на париској Недељи моде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана